yoga voor mensen met adhd

Ik ga meedoen aan de yoga avond!
Jij en yoga?
Ja cool he!
Martha die mensen worden helemaal gek van jou..
Neeeee het is een yoga avond voor mensen met a-d-h-d
oh god.. 

Ongeveer een jaar geleden was ik op zoek naar een yoga clubje waar ik me bij aan kon sluiten. Ik vond het een heel goed idee van mezelf maar na wat gesprekken met mensen om me heen besefte ik dat ik misschien wat te onrustig zou zijn voor een yoga clubje. Ik verspreid nog altijd meer glitters en regenbogen dan de gemiddelde eenhoorn dusja.
Natuurlijk ben ik hard op zoek naar iets dat voor rust en ontspanning kan zorgen liefst in plaats van medicatie, maar er is nogal een verschil tussen mensen met adhd en mensen zonder adhd, het beestje heeft niet voor niks een naam gekregen en ik snap dat een Martha in een yoga clubje als storend kan worden ervaren en dus, omdat ik mezelf een nieuwe mislukking wilde besparen, heb ik toentertijd mijn zoektocht naar een yoga clubje gestaakt.

Ik doe nu bootcamp. 3225fe6671f6c0a5ce0dc57bf2ff9f16
Dat is bijna hetzelfde. 
Alleen dan zonder rust en ontspanning.

Deze maand had het adhd café een yoga avond georganiseerd en dat vond ik dan toch wel de perfecte plek om kennis te maken met het yoga concept omdat ja, het is en avond speciaal voor mensen met adhd. De kans dat dat als een mislukking zou eindigen was gewoon iets minder groot en de vorige keer had ik me ondanks mijn drukte toch heel welkom gevoeld. Ze vinden het daar niet raar als je een beetje drukker bent en je mag er gewoon jezelf zijn. Dat klinkt misschien heel erg vanzelfsprekend, maar dat is het op veel andere plaatsen meestal niet dus hoi. Vriendin K en ik waren er weer bij.

Al wiegend van mijn ene op mijn andere been startte ik met de yoga oefeningen en hoewel ik bij de eerste drie series nog niet zoveel meekreeg en ik nog vooral mijn best deed om zo normaal mogelijk over te komen, kon ook ik na een half uur de oefeningen meedoen zonder die autistische bewegingen erbij. Ik moet toegeven dat ik zelf verbaasd was over de ontspanning die ik voelde en toen we op het einde de bodyscan deden kon ook ik (!!) richting het einde de rust vinden om gewoon te liggen en te bestaan zonder continue de drang te voelen om te bewegen, te denken en geluidjes te maken.

Wow Martha, jij?! 
Ja serieus, ik!

Het voelde echt heel fijn en ik heb nog nooit zo’n ontspannen terugrit naar huis gehad. Na vrijdag ben ik ervan overtuigd dat yoga en adhd gewoon echt goed samen kunnen gaan en dus ben ik sinds deze week opnieuw begonnen met een zoektocht naar een passend yoga clubje.

Advertenties

20 gedachtes over “yoga voor mensen met adhd

 1. ja ik ben ook benieuwd Villa, het is wel een beetje jammer want er zijn yoga clubjes genoeg hier in de buurt maar tot nu toe nog geen volwassenadhdyogaclubjes gevonden.

  Like

 2. Oooohhh ik ben ook heel benieuwd. Ik geloof niet zo in hokjes (volgens de medische wereld pas ik in de hokjes ADHD, ADD, Manisch-Depressief, Borderline, en zelfs in het hokje ‘normaal’). Maar, ADHD of niet, yoga is heel helend voor alle mensen die niet in de norm vallen, dus ik ben heel benieuwd wat je hiermee gaat doen 🙂

  Liked by 1 persoon

 3. Goed bezig Martha want jij vond de rust
  om gewoon te liggen en te bestaan zonder
  continue de drang te voelen om te bewegen,
  te denken en geluidjes te maken. Dat moet
  wel heel bijzonder en fijn zijn. Geniet nog
  maar na van dat moment.
  Groet Pluto.

  Liked by 1 persoon

 4. Een duimpje voor je vriend: het is een heel zeldzaam en heerlijk fenomeen om iemand naast je te hebben die jou het gevoel geeft dat jouw adhd helemaal normaal is.

  Liked by 1 persoon

 5. Oh wow.. wat cool. En als je zelf geen clubje vindt, gewoon er zelf één starten. En jezelf dan benoemen tot president ofzo van de Martha Yoga Club for ADHD Accepting Adults. Ik heb altijd wel president willen zijn 🙂

  Liked by 1 persoon

 6. Zo dat zijn een heleboel hokjes, welke heb je uiteindelijk besloten om in te blijven? Ik had altijd het idee dat yoga ook werkte voor mensen die wel binnen de norm passen 😂 vind altijd dat die groepen vol zitten met mensen die niet zo onrustig over komen als mij maar misschien komt dat omdat ze al zo lang yoga doen

  Like

 7. Hahaha ja Sheila zou ik ook nog kunnen doen, alleen jammer dat ik dat yoga doen nog niet zo onder de knie heb maar tegenwoordig kun je jezelf alles leren met een beetje hulp van Google en YouTube he haha

  Like

 8. Martha soms het gewoon een naam geven wat oefeningen doen die bij jou passen en je hebt de Marthas Yoga in spe. 🙂 🙂 🙂 Stil zijn hoort niet in het clubje en iedere oefening wordt gedaan met de inspanning die je kan leveren.

  Aum Shanthi

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s