ik werk om te leven en zeker niet andersom.

Ik hecht niet zoveel waarde aan geld en als je het mij vraagt kun je het begrip “geld” opdelen in 2 categorieën
1. geld
2. geen geld
Ik denk dat deze categorieën voor meer mensen met adhd gelden want ja impulsief zijn schijnt een dingetje te zijn binnen deze doelgroep.

De eerste categorie begint bij mij meestal rond de 25ste van de maand, de tweede categorie begint dan weer rond de 15e van de maand en zo wisselen ze zich elkaar een beetje af. Ik heb daar niet zoveel moeite mee, mijn leven is erop ingericht en ik weet waar ik aan toe ben, dat is prima want zolang ik mijn rekeningen kan betalen zie ik geen probleem.

18676406_1168247453320770_741058962_oMijn levensmotto is: je leeft maar 1 keer en dat is dan direct ook de verantwoording voor eigenlijk alle uitgaves die ik doe.

Martha zou je dat wel doen? 
Tuurlijk wel, je leeft maar 1 keer!
Martha is dat wel verstandig?
Zeker wel, je leeft maar 1 keer!
Martha kun je je dat geld niet beter opart zetten?
Nee joh, je leeft maar 1 keer!

En op die manier heb ik (waarschijnlijk samen met de rest van de adhd-club) Nederland uit de crisis geholpen. BAM jonge, een beetje meer dankbaarheid en respect lijkt me hier dus wel op zijn plaats ipv altijd die kritische blik.

Martha waar wil je eigenlijk naartoe? 

Oja, dus wat ik jullie wil vertellen is: Ik heb een nieuw gitaar gekocht.  
Oh god…
Precies, dat dacht ik ook toen ik hem zag: oh god!!! 

Je leeft maar 1 keer, misschien ben je er volgende maand wel helemaal niet meer dus dan kun je er maar beter voor zorgen dat je alles gedaan hebt dat je hebt willen doen want nu kan het nog dus nu is het moment om het te doen. 

Advertenties

23 gedachtes over “ik werk om te leven en zeker niet andersom.

 1. Geweldig Martha ik heb geschaterd op de bank.
  Mijn dank en waardering voor je heldere kijk op
  de financiële wereld. Knuf van Pluto.

  Liked by 1 persoon

 2. Martha je hebt er nu twee😳. Je hebt toch zeker
  de vorige gitaarleraar vet doorgestreept. Nu één
  die jouw enthousiasme begrijpt. 👍

  Liked by 2 people

 3. Haha nee Villa, als je dat in de volgende blog wil horen, dan denk ik dat ik stop met bloggen want dat gaat echt niet gebeuren XD

  Like

 4. Ja haha, na gitaarles 2 bij gitaarleraar 1 ben ik huilend thuisgekomen en heb dramatisch geroepen dat ik noooooiiit meer gitaar zou spelen, maar de ochtend erna ofzo kwam ik op marktplaats een advertentie tegen van iemand die lesgaf aan volwassenen en aan kinderen (dat getuigd over het algemeen van een enorme dosis geduld en flexibiliteit, top!) en heb dr voor de zekerheid van te voren dan toch nog even gemaild dat ik adhd heb omdat ik dat bij gitaarleraar 1 niet had gedaan en dat toch niet helemaal was gelopen zoals ik graag had gewild (haha), maar dat was en is voor haar nog steeds geen enkel probleem. Echt een super aanrader is zij!!

  Liked by 1 persoon

 5. You go girl! Een gitaar is trouwens nog maar het halve werk. Een drumstel zou er ook leuk bij staan. Of je er nou wel of niet wat mee doet. Maakt het plaatje toch compleet.

  Liked by 2 people

 6. Dankjewel voor je reactie Irene, heftig hoor… een depressie is echt kut, ook als die mild is. Maar bij deze, mocht je iets willen kopen onthoud dan goed: je leeft maar 1 keer 👌🏻

  Like

 7. Ik lees dit nu pas, maar ik moet zo hard lachen. Het is zo ontzettend herkenbaar. Mijn ukelele wordt als het goed is vandaag bezorgd, erop spelen kan ik (nog) niet. Mijn gitaar staat op Marktplaats (dat was geen succes) en ik heb nog een kast vol met rolschaatsen, skateboards en skeelers die weinig tot niet gebruikt worden. Maar elke keer denk ik: dit is écht wat ik nu nodig heb! Hahaha. Heb je al genoten van je nieuwe gitaar? Ik hoop dat mijn ukelele avontuur wat wordt!

  Liked by 2 people

 8. Ben benieuwd naar hoe je ukelele je gaat bevallen Nienke, ik vind ukelele echt een heel gaaf instrument!! Heb je wel ook les erbij genomen? Met gitaarspelen motiveert mij dat wel echt heel erg (en mijn nieuwe gitaar motiveert eigenlijk ook echt heel erg). Maar het is wat je zegt en zo zie ik dat ook steeds opnieuw en opnieuw: dit is écht wat je nu nodig hebt achteraf denk ik dan wel eens mwah misschien had ik dat toch niet zo nodig als ik dacht maar ja, dat kun je van te voren natuurlijk niet weten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s