mag ik mijn adhd medicatie asjeblieft

Ik wist niet dat ik zo blij kon worden van een recept. Hoewel ik de eerste keren altijd schoorvoetend en met veel tegenzin de apotheek binnenliep, was ik vandaag toch wel een beetje opgelucht dat ik eindelijk mijn oude vertrouwde recept op kon halen. Halleluja.

Dacht ik

Want hoewel mijn recept was gefaxt, was het niet ontvangen door de apotheek.
En toen ik een uur later belde, was het er nog steeds niet.
*Mental breakdown is on his way

Hoezo is nog niet binnen?
Nee we hebben niks op de fax ontvangen, misschien kun je je psychiater nogmaals bellen
Nog een keer bellen?!
Ja wij kunnen je nu niks meegeven

Volledig in paniek belde ik de secretaresse van mijn ggz op. Ze had direct in de gaten dat ik absoluut niet zonder medicatie door het leven zou mogen gaan en had binnen twee minuten de apotheek het betreffende recept door gemaild, halleluja, drie hoeraatjes voor de secretaresse.
Snel naar de apotheek toe en dan eindelijk verder met de belangrijke dingen van de dag.

Dacht ik

Oke even kijken, over een uur kun je je medicatie ophalen.
EEN UUR?! 
Ja ik heb het nu niet klaar
EEN UUR?! Ik kan geen uur wachten?! Ik moet werken!
Ik kan niks voor je doen want ik weet niet hoe ik de mail moet openen en mijn collega die dat wel weet is even naar de jumbo (serieus? Serieus.) dus je zult echt op haar moeten wachten.

Ik weet niet hoe deze apothekersassistent haar post verstuurd, maar blijkbaar zijn postduiven in ons dorp nog altijd helemaal hip.

Er zat niks anders op. Ik had alweer meer stampij gemaakt dan goed voor me was en dus ging ik nors buiten op het bankje wachten op blijkbaar de enige collega die snapt hoe ze een mail moet openen. Ik wist dat ze in Limburg soms met dingen achterliepen, maar zover had ik ook weer niet gedacht.

En dan,
Toen de collega ein-de-lijk binnenkwam, ik direct voorkroop op de andere vijf wachtenden omdat ik vond dat ik aan de beurt was en ik dacht dat alles geregeld was, was het nog altijd niet geregeld en kon ik mijn irritatie helemaal niet meer onder stoelen of banken steken.

Hier is je recept
Fijn, maar dat is het verkeerde merk, die verdraag ik niet 
Heb je het al eens geprobeerd dan?
Gelukkig heb ik adhd, daar hebben ze in ieder geval pilletjes voor, voor domme apothekersassistenten is nog altijd niks gevonden dat werkt. Ja anders wist ik niet dat ik het niet kon verdragen lijkt me dus die andere graag, kijk medische verklaring, is niet voor niks. 
Die hebben we niet in huis dus die moet ik dan voor je bestellen

Omdat er gewoon echt niks anders opzat legde ik me er maar bij neer.
Oke dan bestel hem maar, wanneer kan ik hem ophalen?

En toen kwam de klap op de vuurpijl:
“Dat weet ik niet, de levertijd is onbekend en dat kan dus best wel een hele tijd duren, daar kan ik je niks over zeggen” 

Ik viel van mijn geloof af, dacht dat ze een grapje maakte en ik wist serieus niet meer wat boven en onder was. ERROR ERROR ERROR BREAKDOWN ARRIVED

Hoi ik ben martha en dat weet nu de rest van het dorp ook.

Een tijdje duren?!?!? Ik kan niet een tijdje wachten!! ik heb mijn medicatie nodig!!!!
Ja dan zul je contact moeten opnemen met je psychiater, dit is het enige merk dat we hier hebben, die kan ik je wel meegeven.
DIE VERDRAAG IK NIET!!! Ritalin, strattera, concerta?! Iets anders?! Heb je helemaal niks anders?!
Nee ik heb niks anders, alleen deze.
Oke doei 

Ik was er helemaal klaar mee en ik stond al half buiten toen ik nageroepen werd door de geïrriteerde assistent.

Wat ga je nu doen?
Weg van hier want je kunt me niet helpen dus ik heb hier niks meer te zoeken
Maar wat ga je nu doen dan? 
De psychiater bellen en hopen dat hij een betere oplossing heeft
En wat moet ik met dit recept doen dan?
Weet ik veel, stoppen waar je hem hebben wil, jij zegt dat je het niet hebt en niet kan krijgen dus wat moet ik er dan mee, van mij mag je het houden.

Terug in de auto belde ik psychiater terug op. Psychiater had mijn 10 minuten durende klaagzang met volume gehoorbeschadiging aangehoord en had besloten dat hij anders zelf de apotheek voor mij zou bellen, hij kon me niks beloven maar kon het wellicht proberen.

Prima, doe je best, succes.

Dus.

Wat bij mij niet kon, kon bij psychiater blijkbaar wel.
Morgen om 15:00u. kan ik mijn eigen merk medicatie ophalen.

De wonderen zijn de wereld nog niet uit.
Wauw.

Advertenties

22 gedachtes over “mag ik mijn adhd medicatie asjeblieft

 1. Wat een gedoe met die apotheek 😦 Hoezo klantgericht? Ik herken het wel, hier (Maastricht) verloopt het ook vaak niet vlotjes. Mijn oplossing is proberen een voorraadje aan te leggen van wat ik chronisch gebruik. Dat helpt niet bij nieuwe medicatie natuurlijk. En soms gaat het mis, ik heb hier nog een hoop concerta, Venlaflaxine en Seroquel liggen. Eens kijken of ik die op Marktplaats kan zetten 😉

  Liked by 1 persoon

 2. De wonderen zijn de wereld nog niet uit, maar je zit er toch maar mee. En dan moet je als ADHDtje kalm kunnen blijven. Maar je hebt een vooruitzicht vandaag heb je de pilletjes die je nodig hebt. En is Martha zombietje weer happy blij.

  Aum Shanthi

  Liked by 1 persoon

 3. Wahaaat. Niet weten hoe je een mail moet openen? Uit welk tijdperk komt die persoon dan? Maar goed, jij hebt je medicatie. Dat is fijn. Want nu kan je je helemaal vol overgave en concentratie (lol) storten op mijn tag (want ik heb je natuurlijk getagd) 😛

  Liked by 1 persoon

 4. Hallo Heidi, Limburg rules!!! High five!! Ik heb me dat inderdaad ook voorgenomen, gewoon een doosje achter de hand houden en ja zeker gewoon verkopen hahah!! Wie weet heeft marktplaats er een aparte categorie voor en levert die oude meuk nog wat op, zal vast veel vraag naar zijn, concerta sowieso want ja valt toch onder de opium wet he 😛 En aangezien de zorgverzekeraar alles dat werkt uit het pakket gooit denk ik dat je het binnen no time kwijt bent!

  Liked by 1 persoon

 5. Hallo ikwordvrolijkvan (is dat jou echte naam? haha grapje) ja heel stom, maar meisje van de secretaresse was wel echt super super super lief en psychiater eigenlijk ook en vandaag was iemand anders bij de apotheek en die was ook echt heel erg lief en aardig enzo dus hiep hoera niet iedereen is stom!

  Like

 6. En dan zie je maar weer dat we elkaar nodig hebben Martha.
  Het is zeker niet leuk als je medicatie nodig hebt en je denkt dat alles in orde is dat er nog een derde persoon aan te pas moet komen.
  Ik ga marktplaats een de komende tijd goed bestuderen wie weet vind ik iets en doe ik wel een bod 🙂 🙂

  Aum Shanthi

  Like

 7. Ja precies!!! Gewoon even een week of langer zonder medicatie door het leven gaan: Geen probleem joh, dan parkeren we de adhd anders wel even totdat je de medicatie wel weer hebt, maakt helemaal niks uit.
  of: “Even rustig te blijven, ik kan er ook niks aan veranderen” dan denk ik waar denk je dat ik mijn medicatie voor slik???

  Liked by 1 persoon

 8. Zooooo herkenbaar ik heb nog een klein puntje ergernis er bij.
  Ik mag mijn medicijnen een keer per week halen om dat ik een behoorlijk hoge dosis gebruik ennnn dus elke week er achter aan mag bellen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s