maar rustig was ik dan weer wel

Afgelopen donderdag was de training beter gegaan, ik was rustiger, minder enthousiast en dus ook minder aanwezig. Meerdere keren kreeg ik er een complimentje voor want ik was nu wel toegankelijker, tuurlijk nog altijd wel drukker dan de rest enzo, maar echt wel anders dan de week ervoor, echt beter, keep up the good work Martha en ik was behoorlijk trots op mezelf want dat had ik toch even goed gedaan. Niet dat ik het gevoel had dat ik er zelf veel voor had hoeven doen, maar toch.
Een beetje raar vond ik dat eigenlijk van mezelf wel maar het zal wel te maken hebben gehad met het feit dat ik iets meer geremd werd, de medicatie het nu misschien beter deed, ik nu iedereen in de groep kon, meer gewend was aan de training en er meer structuur was dan de week ervoor.

Dus

Toen ik afgelopen vrijdag en zaterdag ging denken dat ik anders ook best wel overreden wilde worden door een vrachtwagen, ik ipv rustig eerder depressief overkwam, ik me van iedereen afzonderde en liever in mijn eentje in een hoekje zat en ik van echt helemaal niks meer enthousiast kon worden, begon ik te vermoeden dat er misschien iets niet helemaal klopte.

C vermoede dat ook.

d07623ad11d0c1d0d9a589be1e90e46dToen ze me zaterdag namiddag vastpakte en vroeg of het wel goed met me ging barste ik als een emotioneel wrak waar iedereen bij stond in hysterisch huilen uit. Als je het doet moet je het natuurlijk wel goed doen.
Het verbaasde me dat ze me na deze performance niet in een dwangbuis heeft laten afvoeren naar de gesloten afdeling, had ik andersom waarschijnlijk wel gedaan: koekoek.
(Dat dacht de rest ook want hoewel het tot een minuut daarvoor nog best heel druk was, was iedereen daarna als sneeuw voor de zon verdwenen. ZE HUILT, WEGWEZEN!!!)

Martha heb je een nieuwe dosering gekregen van medicatie?
Nee.
Heb je nog altijd precies dezelfde als die je eerst had?
Ja.. Of ja.. Een ander merk want mijn verzekering heeft de vorige uit het pakket gegooid dus die kon ik niet meer meekrijgen..
Wanneer ben je daar mee begonnen?
Woensdag maar het zou geen verschil moeten uitmaken zei de apothekersassistent..
En sinds wanneer voel je je zo? Is dat sinds deze week?
Ja..
Martha beloof me asjeblieft dat je geen rare dingen gaat doen, je onmiddellijk met de medicatie stopt en zo snel mogelijk je psychiater opbelt want dit is niet hoe jij bent, die gedachtes die je hebt zijn niet van jou, die komen door de medicatie. Je moet daarmee stoppen en zorgen dat je weer die andere krijgt, dit is echt niet goed. Ik heb veel liever een drukke Martha dan deze Martha. 

En omdat ik toch al bezig was, ben ik daarna anders gewoon maar nóg harder hysterisch gaan huilen.

Ik heb adhd, maar gelukkig hebben ze daar een pilletje voor uitgevonden.

Advertenties

18 gedachtes over “maar rustig was ik dan weer wel

 1. Ja Tanja inderdaad het prijskaartje van een wonderpil, haha! Ik had ook echt niet verwacht dat het zoveel verschil zou uitmaken en ben gisteren ook best wel geschrokken van mezelf ofzo dat ik dacht, wie ben jij?! Maar ik voel me nu alweer gewoon goed hoor! Beetje moe, maar ben weer gewoon vrolijk en enthousiast en blij. Gewoon weer helemaal Martha. Echt bizar.

  Liked by 2 people

 2. Ja de bijwerkingen zijn echt niet fijn, maar ik had niet verwacht dat het zo zou kunnen zijn, weet je wel, het geen honger hebben, het hoofdpijn hebben en het geïrriteerde en de rebound enzo dat nam ik wel een beetje voor lief, maar deze bijwerkingen die ik er nu bij deze van had waren toch wel andere koek ofzo en dat is het beetje extra rust toch niet helemaal waard haha 😛

  Liked by 1 persoon

 3. Nee gelijk heb je, ik heb zulke bijwerkingen gehad wel gehad bij anti depressiva… Hier nu vooral in het begin hartkloppingen gehad en sinds mijn laatste ophoging ben ik erg afgevallen, morgen de psychiater maar weer bellen… De rebound werd voor mij opgelost door de laatste keer slikken op een dag de dosering te halveren (Ik slik nu om 8.30: 10 mg, 12.30: 10 mg en 16.30: 5 mg)

  Liked by 1 persoon

 4. Maar wat ik mooi vind in je tekst je kan het alleen is het voor jezelf een zware concentratie om te blijven zoals je bent. Laat de leeuwen tranen dan maar eens gaan want ook dat is een uitlaatklep.
  En dat ene kleine pilletje neem het als het nodig is.

  Aum Shanthi

  Liked by 1 persoon

 5. Eigenlijk is het best een triest verhaal maar je schrijft zo leuk dat ik moest lachen 🙂 Herkenbaar verhaal trouwens. In principe sta ik achter het idee van goedkopere medicijnen door de merkloze variant te gebruiken maar ik heb 2 medicijnen waar dat niet bij werkt. Van de ene kreeg ik heftige bijwerkingen en de andere deed niet meer wat ie moest doen. Dus dan maar de echte. Als je door de arts medische indicatie op het recept laat zetten moet dat lukken. Veel succes

  Liked by 1 persoon

 6. Dankjewel voor reactie en je leuke compliment Heidi! Ja ik heb dat inderdaad gehoord, dat als je een medische verklaring hebt, ik dan wel mijn vorige medicatie terug kan krijgen. Hoef ik toch niet te kiezen tussen depressief of hyperactief, dat scheelt. 😛

  Like

 7. Dankjewel shivatje, lief van je. Maar van die medicatie die ik nu heb gehad hoef ik geen enkel pilletje meer te hebben, ook niet als het nodig is, dan doe ik het liever zonder, maar ik denk dat psychiater wel iets voor me kan doen zodat ik gewoon weer mijn oude vertrouwde terug kan krijgen, hoera. Psychiater for the win!

  Liked by 1 persoon

 8. ja afvallen had ik ook ja, maar dat vond ik niet echt een nadeel 😛 niet dat ik het nodig heb om af te vallen, maar toch, altijd mooi meegenomen. Is dat nu je definitieve dosis of gaat hij je straks nog meer ophogen?

  Liked by 1 persoon

 9. Ik was al heel erg afgevallen tijdens mijn depressie, ik probeerde net weer wat aan te komen… 😉 Ik ga morgen bespreken of ik nog verder omhoog mag om te kijken of dat beter werkt. Ik merk wel al wat verschil maar het is niet mega

  Liked by 1 persoon

 10. Wow! Heftig zeg! Ik snap het uit het oogpunt van de verzekering wel, maar je kunt mensen niet zomaar van medicijnen laten switchen. Hoeveel ze ook op elkaar lijken. Laat ze bij nieuwe patienten beginnen met het huismerk en dan verder kijken. Maar bij iedereen die al goed ingesteld is op hun medicatie, daar moeten ze gewoon niet mee gokken.

  Ik ben benieuwd of al mijn medicijnen hetzelfde blijven!

  Ik ben blij dat je je inmiddels weer de oude voelt! Die Martha is namelijk zo leuk!

  Liked by 1 persoon

 11. ja en het interesseert me ook vrij weinig wat ik wel of niet mee naar huis krijg hoor, als het maar gewoon goed werkt. De naam maakt me dan niet zoveel uit. Morgen psychiater bellen en dan kan ik hopelijk donderdag weer gewoon gedrogeerd naar de training toegaan. 😛

  Like

 12. Martha als zombie ik zie het al helemaal voor me. Ik ga maar al snel leren lopen zodat ze me niet te pakken krijgt. Anders wordt ik ook weer een Zombietje hahahaha.

  Aum Shanthi

  Liked by 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s