er zijn een paar dingen in huis die anders gewoon niet kapot mogen gaan.

Wij hebben hier niet veel keus, in ons dorp heeft het merendeel van de inwoners vier poten en een vacht die om de zoveel tijd moet worden geschoren en is er maar liefst 1 hele provider die ervoor zorgt dat je in onze uithoek bereik kan vinden, veel keus hadden we dus niet. KPN zou het worden. Zolang dingen geregeld zijn is het geregeld, hiep hoi. Wij waren blij en alles ging goed.

Tot gister want toen ging onze router kapot.

Als de router het niet doet hebben we geen tv, geen internet en dus eigenlijk ook gewoon geen leven. Ik moet je eerlijk zeggen dat ik best wel een een kwartier half uur internet en tv vrij kan zijn, maar een hele avond is toch wel wat veel van het goede.

KPN begreep direct dat dit niet te lang kon duren en beloofde ons dat er de dag erna een nieuwe router zou komen. 1 avond zonder tv en internet zouden we wel kunnen overleven, het zou niet gemakkelijk worden, maar het zou wel kunnen.
Wippend op de bank, tikkend met mijn vingers en wandelend door de woonkamer was ik op zoek naar iets dat mijn aandacht net zo goed zou kunnen trekken als dat Pinterest, Facebook en Twitter dat normaal gezien tegelijkertijd kunnen, maar dat bleek toch een onmogelijke opgave..

Ik ben verslaafd, dat is duidelijk. 22822db0fa80f185e757acc821dfb637

De dag erna zaten vriendje en ik hoopvol naast elkaar voor het raam te wachten op onze nieuwe router.
“Spannend he” vroeg ik aan vriendje.
“Nou en of” zei die terwijl die hoopvol in mijn hand kneep.

Het leven zou nu binnen no time weer beter worden, dat was zeker.

Om 21:00 uur ’s avonds was onze router er nog altijd niet en om 22:00 uur ’s avons ook niet..
Dit ging helemaal mis. Ik heb nog liever een leven met adhd dan een leven zonder router, nee maar dan ook echt.

KPN excuseerde zich, begreep dat het heel vervelend was en er was duidelijk iets fout gegaan (joh). Ze zouden ervoor zorgen dat onze nieuwe-nieuwe router donderdag zou komen.

Dus…
Donderdag….

Dat betekend dat we niet 1 avond zonder internet en tv zitten, maar gewoon serieus 3 (!!) dagen. Halleluja. Ik snap echt niet hoe mensen dat vroeger volhielden. Maar dan ook echt.
Een adhd-medicatie-vrij-leven is op zich al niet echt een succes, maar een adhd-medicatie-vrij-leven zonder internet en tv is gewoon echt niet te doen.

Het huis is sinds gisteravond ineens wel bijzonder opgeruimd, dat dan weer wel, en de was draaien is zonder internet ineens ook veel gemakkelijker om te doen.

Advertenties

12 gedachtes over “er zijn een paar dingen in huis die anders gewoon niet kapot mogen gaan.

 1. Afkicken van dat gedoe. 😉
  Zo zie je maar weer hoe afhankelijk je wordt van bepaalde dingen, en ja als ze stuk gaan dan gaan de ADHD cellen nog eens zo snel door het lichaam. En zeker dat men zolang moet wachten en dan moet aanhoren een foutje gebeurd.
  Weer leuk om te lezen.
  En Martha de vermiste is er terug 😉 😉 😉

  Aum Shanthi

  Liked by 1 persoon

 2. Fijn shivatje, ik miste je al!! Goed om te lezen dat je weer terug bent!! Ja ik kan niet zo goed omgaan met kapotte dingen en veranderingen in mijn systeem. Ik hou ervan als de dingen gewoon gaan zoals ik ze gewend ben, nog even volhouden en vanaf morgen kan alles weer gewoon gaan zoals het hoort te gaan. Hiep hoi!

  Liked by 1 persoon

 3. Nee dankjewel Rob, ik vermaak me wel in de mac donalds, de zwembadkantine en bij mijn pgb gezinnetje thuis. Daar heb ik lekker wel toegang tot het internet zodat ik aan mijn nodige internetshotjes kan komen.

  Liked by 1 persoon

 4. Martha en zo merk je dat eigenlijk heel wat stuk kan gaan waar je waarde aan hecht. Alles heeft nu eenmaal een levensduur.
  Nog even geduld opbrengen. 🙂

  Aum Shanthi

  Liked by 1 persoon

 5. “Geen tv, geen internet, geen leven.” Daar zou ik ook heel onrustig van worden. Ik snap niet dat die viervoeters dat maar gewoon accepteren. En als die nieuwe router je niet binnen drie dagen kan bereiken, dan woon je echt heel ver weg. Succes!

  Liked by 1 persoon

 6. Ja Kaya, dat bedoel ik, wij wonen echt in een gat met 1 bus die 1 keer in het uur rijdt ofzo, maar ik zou het niet anders willen. Gelukkig doet wel het internet het weer, zijn we toch weer enigszins verbonden met de rest van Nederland he.

  Like

 7. Ze hadden je net zo goed naar een verlaten eiland kunnen sturen. Dit is geen leven meer! 3 dagen! Hoe houd je het anno 2016 vol? Maar goed, als je in een gat woont waar maar viervoeters de overhand hebben, vraag je er ook wel een beetje om, hè.

  Liked by 2 people

 8. hahaha Sheila! Precies!!! jij snapt wat ik bedoel!!!!! Maar verhuizen is toch echt absoluut nog altijd geen optie, eenmalig detoxen van internet en tv was uiteindelijk ook zo slecht nog niet trouwens.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s