wij redden de kip, soort van

ca03794d436bf3e0c61e14cf29bb29c8Nadat ik een uitzending van de keuringsdienst van waarde had gezien, had ik besloten dat ik de kippen en alle andere dieren ging redden. Voor maar liefst anderhalve week waren vriendje en ik echte vegetariërs. We aten heel veel van die speciale gerechten zonder vlees en als we vlees aten, was het nepvlees; van die hippe vleesvervangers weet je wel.
Op internet las ik veelbelovende reviews van mensen die lyrisch waren en zeiden dat deze vleesvervangers echt goed smaakten en dus hebben vriendje en ik er meerdere geprobeerd.
Ik persoonlijk vond dat de smaak van iedere burger heel divers was, maar dan wel divers vies. De undercover autist in mij kon niet omgaan met de bizarre texturen van dat spul en na het eten van Quorn nep-vlees dacht ik dat mijn complete maaginhoud sneller eruit zou komen dan dat het erin was gegaan.

Dat vegetarisch zijn bleek gewoon niet echt een succes.

Het humeur van vriendje werd er ook niet echt beter op want blijkbaar taste ik met mijn vegetarische bevlieging zijn mannelijkheid aan en daarnaast snapte hij sowieso niet waarom bij mij altijd alles zo drastisch moet.
“We kunnen toch ook gewoon beginnen met 1 keer in de week vegetarisch eten?? Waarom moet het bij jou altijd alles zo abrupt in 1 keer??”
Ikzelf was op dat moment nog van mening dat we per direct alle dieren moesten redden en met 1 keer in de week stoppen met vlees eten zou dat niet gaan lukken natuurlijk, dat snap je zelf toch ook wel.

Ik moet toegeven: dat vegetarisch zijn bleek voor ons allebei nu niet echt het beste idee te zijn en dus besloot ik dat we dan toch weer vlees gingen eten, dat was beter voor ons humeur en dus ook voor onze relatie en ik vriendje was gelijk een stuk vrolijker.

Omdat ik dan toch iets voor de dieren wilde betekenen, zouden we vanaf nu vlees bij onze bio-slager uit het dorp halen. Natuurlijk is het beest op je bord hartstikke dood en daardoor niet bepaald gered, maar het heeft in ieder geval een soort van waardig leven gehad. Dat is ergens ook heel waardevol en ben eerlijk, de mankementen van het ouder worden is dat lam in ieder geval bespaard gebleven. Dementie en reuma enzo zal het beest niet krijgen.

En dus ging ik vandaag voor het eerst in mijn iets te strakke topje, op de crocks in mijn vol-vlekken-moet-nodig-gewassen-korte-broek met mijn uitgezakte scheve paardenstaart naar de slager toe, want ja, wie gaat er nu weer op vrijdag middag naar de slager toe dus wat maakt het uit dat ik even in mijn oude kloffie daarbinnen slenter.

Wist ik veel dat de slager DE ontmoetingsplek van ons dorp bleek te zijn.

Ja echt, toen ik binnenliep was er een rij met 5 wachtende voor me en terwijl ik in de rij stond sloten er nog 4 mensen aan.
Zelfs mijn neef (?!) was daar en dat wil wat zeggen want mijn familie kom ik normaal gesproken alleen maar op begrafenissen tegen.

En terwijl ik mezelf vervloekte en vooral probeerde te doen alsof ik heel cool was en me dit hele tafereel niks uitmaakte, beloofde ik mezelf plechtig dat ik vanaf nu nooit meer in mijn tokkie outfit het huis zou verlaten.

Maar serieus, lekker was het vlees van de bio slager wel. Nomnomnom.

Advertenties

18 gedachtes over “wij redden de kip, soort van

 1. Heerlijk! Ik had een hele andere uitwerking, ik heb net zo lang gezocht tot ik dingen vond die wel lekker zijn. Want hoe lief die beesten ook geslacht zijn bij de bioslager, beestachtig zijn die prijzen wel. Begin eens met roerbakken zonder vleees, heb je van die fijne vegastukjes voor. Smaakt prima. Ik eet overigens geen burgers. Nooit van geen enkel bedrijf allemaal vies.

  Liked by 2 people

 2. Ik beken schuldig. Ik heb ook lang geleden een poosje vegetarisch geleefd maar t was voor mij ook geen succes. Ik wil niet mijn best doen om de vegetarische maaltijden lekker te vinden. Het moet gewoon lekker zijn. Ik geniet van een stukje vlees. Martha en vriendje eet wat je lekker vindt en respecteer de keuze van vegetariërs en veganisten opdat zij dat ook doen. Smakelijk eten.

  Liked by 2 people

 3. pff heel herkenbaar, al wilde ik liever met vlees stoppen vanwege alle narigheid die vee tegenwoordig ingespoten krijgt. Niet te doen en tegenwoordig ook aan het biologisch vlees. Waar ik wel benieuwd naar ben, is vlees van de bio-slager beter of anders dan bio-vlees van de Albert Heijn?

  Liked by 1 persoon

 4. Hoi Martha. Ik wil wat met je delen. Onze zoon is vandaag jarig en hij gaat zondag naar Kroatië met caravan en vrouwtje en dochtertje van 2. Leuk vooruitzicht toch? Gisteren ging hij met de vorige week voor veel geld en vele uurtjes samen sleutelen verhoogde Jeep (zijn testosteron-bom) ff testen. Niet erg handig vlak voor de vakantie maar de verleiding was echt véél te groot. Vriendinnetje is not amused. Je voelt hem al aankomen? Is dit herkenbaar voor jou?
  Tja het differentieel dat de beide voorwielen aandrijft scheurt uit elkaar. Is dit pech of wat????
  Morgen duiken we onder de jeep en proberen hem klaar te hebben vóór zondag.
  Voordeel hiervan: de- vader- en- zoon- samenwerking. 😀

  Liked by 1 persoon

 5. Wel, ik weet in ieder geval zeker dat de korte duur van vegetarisch eten gelijk staan aan de grootte van een kuikentje. Zo, heb je toch even een mini kip gered!

  Liked by 1 persoon

 6. nou eigenlijk heb ik het bio vlees van de ah nooit uitgeprobeerd dus ik kan er niet veel zinnigs over zeggen. Ik vind het ook wel gewoon mooi dat onze slager voornamelijk streekproducten heeft enzo.. beetje omgeving spekken kan denk ik ook nooit kwaad 🙂

  Like

 7. wow wacht heel even, zoon had een jeep voor de vakantie en die was in orde en toen ging hij daaraan werken en erin rijden en toen ging die stuk en nu is auto kapot vlak voor de vakantie??? hahaha jaaa nu ik heb niks met auto’s maar als ik er iets mee had gehad zou dat echt iets voor mij zijn!!!! Niet kunnen wachten, geen geduld, alles nu willen doen en willen kunnen en consequenties niet kunnen overzien. Hmm ja ik denk je zoon heeft adhd hahahaha hopelijk is alles goed gekomen?

  Like

 8. Ik moest echt lachen! Ik heb ook zo’n fase gehad, maar dat was nog in de periode dat die vleesvervangers helemaal niet zo hip waren. En ik kon ook echt maar kiezen uit 3 soorten tofu. Ik werd op een dag echt ziek van de tofu wokstukjes. Toen ook maar weer aan het vlees gegaan, maar inderdaad ook biologisch

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s