Het grote mensen leven is gewoon niet voor iedereen weggelegd geloof ik

Ik weet niet hoe mensen dat doen: en werken, en een huishouden runnen, en afspreken met vrienden, en sporten, en hobby’s uitoefenen en dat allemaal in een week en dan óók nog functioneren.
Nee maar echt, nu ik weer een grote mensen baan heb, is de rest van dat grote mensen leven van mij weer ver te zoeken.

Ik eet gemiddeld drie keer in de week friet met tomatenketchup voor de vitamines he en de andere 3 dagen eet ik een boterham. Meestal eet ik 1 dag in de week een voedzame en vitamine rijke maaltijd maar dat komt eigenlijk alleen omdat ik die ene dag bij mijn schoonouders mee eet.
Het huishoud schema dat ik vorig jaar tijdens mijn adhd training heb gemaakt ligt op zijn gat en heel soms als ik ruim van te voren weet dat er vrienden op bezoek komen, doe ik mijn best om in minder dan vijf minuten de woonkamer iets meer op een leefruimte te laten lijken ipv op een Afrikaans vuilnisbelt.
De pakjes, zakjes, doosjes, zakdoeken, rietjes, enveloppen, oude brieven en etensresten stop ik in een vuilniszak die ik in de bijkeuken zet zodat ik die ooit binnenkort kan weggooien als ik mijn nek erover breek toevallig buiten moet zijn.

De kleren die ik was zitten gemiddeld twee dagen in de machine omdat ik ze steeds vergeet eruit te halen (want wat ik niet zie of hoor, is er niet) waardoor ik hem nog maar 2 keer opnieuw laat lopen en nu mijn prikkelverwerkingssysteem weer compleet overstroomt, is slapen ook weer een dingetje.
Ik heb bach druppels, TBC druppels, valdispert tabletten en melatonine geprobeerd maar de enige overeenkomst die deze middelen hebben is dat het niet helpt. Beetje jammer is dat wel.

Douchen doe ik dan wel nog steeds bijna iedere dag, dat is op zich ook al iets om trots op te zijn toch?

Adhd is niet alleen maar het spontane meisje zijn op een feestje en adhd is niet alleen maar veel praten en iets teveel geld uitgeven met winkelen. Adhd is ook moeite hebben met plannen, problemen hebben met organiseren en het missen van een beetje degelijk tijdsbesef. Adhd is keer op keer dezelfde fouten maken, dingen niet kunnen inschatten , niet kunnen overzien en alles vergeten. (Oh, moest ik voor het vlees zorgen van de bbq?).  Adhd is niet iets dat ik kan hebben als het mij uitkomt, adhd is er altijd.

Maar weet je, ondanks dat alles gaat het eigenlijk wel heel erg goed met me. Ik voel me goed, ik ben vrolijk, ik zit lekker in mijn vel en ik heb echt een super leuke nieuwe baan. Dus hij, laat de rest van dat grote mensen leven dan maar even voor wat het is, misschien kom ik daar een andere keer wel weer aan toe.
Of niet.
En weet je, dan is het ook goed.

Advertenties

19 gedachtes over “Het grote mensen leven is gewoon niet voor iedereen weggelegd geloof ik

 1. Story of my life. Ik eet twee keer in de week friet met mayo, daar zitten geen vitamines in toch?? En de rest van de week eet ik kant-en-klaar maaltijden en het Turks afhaaleethuis kent inmiddels mijn naam. Ik weet ook niet hoe andere werkende mensen dat doen. Ik kom bekaf thuis. Ik zie nog steeds het nut van het huishouden doen niet in, en ik moet nog steeds een stofzuiger kopen. Dus dit ligt niet echt aan je adhd, hoogbegaafde mensen hebben daar ook last van ;). Met het verschil dat ik overstuur tegen je had gezegd op de bbq: “Hoe kun je het vlees nou vergeten? Je had maar één taak!”. Ik onthoud dan wel weer alles. Leuke post!

  Liked by 1 persoon

 2. Stayc89 plaagt je maar. Zij zal toch wel weten dat jij hoogbegaafd, van goede wil
  bent, origineel en eerlijk bent. Goh dat is al veel meer dan ik ben zonder ADHD!!

  Liked by 1 persoon

 3. Fijn dat je baan zo bevalt! Dat de rest van je leven even uit de bocht vliegt is normaal, heel volwassenen eigenlijk! Want ook zonder ADHD zorgen dit soort De Grote Mijlpalen in je leven ervoor dat alles weer effe lekker van de rails gaat. Laat het zijn. Komt vanzelf goed, maar niet meteen en niet allemaal tegelijk. Als je je daar wel op richt (alles tegelijk en alles goed) lijkt het altijd alsof alles fout loopt, want er is altijd wel iets fout loopt zeker als je alles in een keer doet (snap je me nog)? Probeer 1 voor 1, leg de lat niet te hoog voor jezelf en doe vooral sommige dingen niet, dat is ook een keus! Je baan goed starten is een mooi begin en friet met ketchup is al gezonder dan friet met mayo;)
  Goed bezig dus!

  Liked by 1 persoon

 4. Ik vind dat ook moeilijk. Vooral dat ik niet elke werkdag boodschappen kan/wil doen en dus vooraf moet gaan bedenken wat we (want ik ben niet alleen) allemaal gaan eten een week lang. Niet te doen. Pizza’s en hamburgers (nou ja vega, piri-piri) liggen standaard in de winkelwagen.
  Verl geluk met je nieuwe baan! (Wat doe je eigenlijk?)

  Liked by 1 persoon

 5. dankjewel voor je reactie stayc89 en mayonaise is gemaakt van eieren en friet van aardappel, ik geloof zelfs dat frieten in Amerika als groenten worden gezien vanwege het aardappel gedeelte, maar zeker weten doe ik dat niet. Ik dacht trouwens dat jij ook adhd had?? Heb ik nu iets gemist??

  Like

 6. hahahah ja Pluto, hoogbegaafd hahaha dat denk ik ook!!! En ja adhd is eigenlijk ook best wel een gave hoor, je zou er bijna jaloers op worden he.

  Like

 7. Dankjewel Lily! Ja nu heb ik zelf wel een klein beetje last van de zooi hier in huis, en voelt het ook niet zo gezond om te leven op friet en brood, maar het is wat je zegt, alles op zijn tijd. XD

  Liked by 1 persoon

 8. Ja Esther, ik probeer dat ook een week lijstje te maken enzo maar voordat ik daaruit ben, ben ik met mijn visstick brein bijna een dag verder voordat dat af is. Maar wel fijn om te lezen dat ik niet de enige ben! Ik werk nu op een groep voor peuters/kleuters met adhd en/of autisme. Helemaal top!

  Liked by 1 persoon

 9. Op het lijf geschreven dus. Als dat wat meer vanzelf gaat, komt er weer meer ruimte voor de rest. Ik kan helemaal geen lijstjes maken. Ik ga naar de suoermarkt en kijk en beslis. Dan vergeet ik vaak wel wat.

  Liked by 1 persoon

 10. wow Esther, nooit lijstjes??? Ik jaag er pijn week ongeveer een compleet post it blokje doorheen met dingen die ik nog moet doen, niet moet vergeten of nog moet halen.. 😛

  Liked by 1 persoon

 11. Ik haat lijstjes, maar okee…heel soms. En ik heb sinds kort een agenda op mijn werk die ik ook gebruik. (Maar ik was dan ook altijd de collega die zei: ‘Oh hebben we vandaag vergadering? Tuurlijk ik ben er. En laat alles uit de handen vallen.)

  Like

 12. Het grote mensen leven is zo overrated! Al zit ik er natuurlijk midden in. En ik snap soms niet waar mensen zich druk om maken. Alhoewel ik (me) weer jonger oog/doe/voel dan mijn leeftijdsgenoten. Dus misschien verklaart dat waarom ik het zelf ook niet altijd begrijp. Maar goed, ik ben ook meer van het loslaten. En meer van me niet druk maken wat de rest van me vindt. En ik heb geen adhd. Dat is natuurlijk ook wel een dingetje, waardoor ik niet echt te vergelijken ben met jou.

  Liked by 1 persoon

 13. Ik heb nu bijna de 40 bereikt natuurlijk, kan nog steeds de hypotheek betalen, reisjes maken, kinderen opvoeden, werken en bloggen. Ik zou bijna denken dat dat volwassen zijn inderdaad toch werkt 😉

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s