als je niet zo goed kunt poepen

957dd3d95d0c906a7dfb959c70758a3dIk heb al zeker een jaar de laatste tijd wat moeite met mijn ontlasting, ik zal vast niet de enige zijn want google staat er vol van. Ik hoef me er echt niet voor te schamen en jullie hoeven je er ook echt niet ongemakkelijk bij te voelen want het is iets heel normaals.

Omdat je problemen moet oplossen belde ik op aandringen van vriendje huisartsassistent op om te horen dat het geen probleem is en ik gewoon door moet gaan met mijn leven lijden zoals ik het doe en me geen zorgen hoef te maken.
Ik had verwacht dat ik hooguit even langs moest komen om mijn bloed te laten checken ofzoiets en dat ik daarna weer naar huis zou kunnen gaan. “Dikke duim Martha, hier is je sticker, je bent goed bezig. Leuke blog heb je trouwens, keep up the good work!” Een beetje zoiets.
Ik had aangegeven dat ik er op zich ook niet zo’n last van had want ja wat is last, dat ik meer voor de zekerheid even belde om te horen dat ik niet doodging en dat ik niet zo’n interesse had in al de rest. Huisartsassistent had blijkbaar niet zo’n zin om me uit te nodigen om bloed te prikken: nee, zij had een beter idee.

We gaan het eerst proberen met zakjes poeder.
Ik hoef geen laxeermiddel, laat maar ik heb dat niet nodig dat vind ik niks, ik heb er ook niet echt heel veel last van dus het komt wel goed, dankjewel.
Nee je moet even goed luisteren naar wat ik..
Ik heb goed geluisterd, ik hoef dat niet.
Martha
Ja?
Je moet even luisteren naar wat..
Ik luister.
Martha laat me nu eens uitpraten, je moet even luisteren naar wat ik zeg en niet gelijk erdoorheen praten.
jezus begint zij ook al. Ik heb zo genoeg van dat “even luisteren” en dat “niet door mij heen praten” gedoe, ik snap echt niet waar dat vandaan komt Het is niet echt laxeermiddel, het zijn eigelijk een soort vezels
Vezels?
Ja gewoon wat extra vezels die je dan in de ochtend inneemt om te kijken of dat helpt.
Aha…

Extra vezels klonk dan toch als een goed idee en dus heb ik toegezegd.
Toen ik mijn pretpakket een dag later ophaalde en opende stond er met koeienletters op de doos en op de bijsluiter dat dit LAXEERMIDDEL wordt voorgeschreven wanneer je ZWARE PIJNSTILLERS slikt en hierdoor verstoppingen krijgt. ik weet niet waar het tussen mij en huisartsassistent mis is gegaan, maar dit is niet helemaal wat ik had begrepen toen zij het woord “vezels” gebruikte en hoewel methylfenidaat onder een heleboel kan vallen, wist ik nog niet dat dit onderhand ook al onder ZWARE PIJNSTILLERS viel.

Van de lijst aan bijwerkingen word je ook niet echt vrolijk en dus besloot ik om de doos voor nu toch maar even in de kast te flikkeren want wat ik niet zie, is er niet, en met dat wat er niet is, hoef ik ook niks te doen. Opgeruimd staat netjes.

Denk dat ik eerst toch nog maar een keer contact opnemen met huisartsassistent..

Advertenties

21 gedachtes over “als je niet zo goed kunt poepen

 1. Olijfolie een lepeltje ’s morgens en tussendoor een appel.
  Als het niet komt door medicatie.

  Martha eens goed op en neer springen hahaha half uurtje per dag

  Aum Shanthi

  Liked by 2 people

 2. dankjewel voor de tips Shivatje, ik ga ze onthouden, dat bewegen en die appels die doe ik al. Ik eet zelfs volkeren rijs en brood enzo omdat dat helpend zou zijn, ik bedoel maar.

  Liked by 1 persoon

 3. Je schrijft in ieder geval heerlijk en lekker vlot…

  Dit stomme zakjes ken ik ook van een paar familieleden. De een heeft er meer baat bij de ander. AL eens met huis- tuin- en keukemiddeltjes geprobeerd? Roosvicee laxo, verse gedroogde pruimen of van die zaden (waarvan ik nu niet meer weet hoe ze heten) in je yoghurt?

  Liked by 1 persoon

 4. dankjewel mammalien voor je compliment! gedroogde pruimen vind ik echt heel vies en roosvice laxo ook, dat heb ik al geprobeerd maar dat werkte vooral laxerend aan de bovenkant. Ik ga eens opzoeken over zaden voor de in yoghurt!

  Like

 5. ja nu Villa, ik heb vaak echt veel pijn eigenlijk, anders had ik de huisarts in eersten instantie al niet opgebeld en als het niet zo ontzettend smerig zou zijn, zou ik er ook niet zo demonstratief over doen, maar het is echt heel vies eigenlijk, echt heel erg vies eigenlijk, echt heel heel heel erg vies eigenlijk.. Maar als al de andere opties niet gaan werken, dan ga ik me er wel overheen zetten en ze opdrinken en wie weet gaat er dan een nieuwe wereld voor me open, we zullen zien.

  Like

 6. Je bent net zo koppig als ik. Heb je de normale dingen al geprobeerd. Er is 1 of andere thee maar goed vezels en beweging zijn de eerste dingen. Je bent niet de enige maar als je vaste klant bent zet die koppigheid dan aan de kant. Pijn is niet echt een goed teken.

  Liked by 1 persoon

 7. Pijnlijk onderwerp. Je meldt je niet voor niets bij de dokter. Helaas grijpt de assistente wel erg graag in de medicinale snoepjeskast. Verstandig dat je kritisch bent. Ga zwemmen en drink zwembadwater met liters, wandel met de hond van je vriendin en probeer de adviezen die je hier worden gegeven: bakkie pleur op de nuchtere maag helpt deze ervaringsdeskundige heel goed. Als dat alles niet helpt zijn de witte snoepjes een oplossing. Wat ook helpt is de ‘zaak’ niet groter maken dan het is dus gewoon schijt er aan hebben. Ahum.

  Liked by 1 persoon

 8. dankjewel voor je reactie pluto, wat leuk! Het is me opgevallen dat psychiaters en artsen enzo sowieso heueeuel snel naar de snoepkast grijpen, beetje jammer he. Nu de tip van zwembad water heb ik nog niet ergens gelezen, ik kan het wellicht proberen 😛 :p

  Like

 9. Lieve Martha. Ik heb jouw: “acht dingen die je niet moet zeggen tegen iemand met adhd” gelezen. Ik leer dus iedere dag bij. Het volgende probleem rijst bij mij: hoeveel humor kan iemand met adhd verdragen want in humor, dat realiseer ik me na het lezen van “acht dingen die je niet moet zeggen tegen iemand met adhd”, zit vaak veel bijtende spot. Ik kan me voorstellen dat een leuk, grappig bedoelde opmerking bij jou hard kan binnenkomen. Hoe deal je met zulke onnozele mensen? Groet Pluto.

  Liked by 2 people

 10. he Pluto, ja weet je, ik denk dat over iedereen wel onnozele grapjes worden gemaakt (kijk maar eens bv naar mensen met overgewicht of naar mensen die heel lang zijn bijvoorbeeld) en soms zijn de grapjes inderdaad echt heel erg vermoeiend die van: het is tijd voor je pilletje of, ben je je pilletje soms vergeten? vind ik persoonlijk echt heel saai. Waarschijnlijk omdat ik hem al zo vaak gehoord heb. Meestal probeer ik mensen die grapjes gaan maken voor te zijn zodat hun het grapje niet meer hoeven te maken. Als ik mensen dan zie kijken dan zeg ik zelf maar alvast dat ik mn pilletje ben vergeten. Of ik maak een grapje terug.
  Maar dat neemt niet weg dat het soms gewoon heel vermoeiend kan zijn en als het goed bedoelde grapjes zijn dan is het wel oke en kan ik er ook wel om lachen, maar er zijn gewoon ook echt gemene mensen die grapjes maken om je onderuit te halen maar weet je, als mensen zich daar beter door voelen moeten ze dat zelf weten. Je kunt beter adhd hebben want daar hebben ze tenminste een pilletje voor, voor arrogante en onaardige mensen hebben ze nog altijd niks gevonden dat helpt.
  Wat ik echt geleerd heb is dat wanneer je je adhd accepteert voor wat het is en dat je je adhd juist als je kracht kunt zien, je ook veel minder last hebt van kwetsende opmerkingen, hoewel sommige dingen nog altijd hard kunnen binnenkomen.
  Niemand vind het denk ik leuk als er spottend word gezegd dat je wel een klein kind lijkt. Maar ja, dus van deze reactie word je ook niet echt wijzer he? Haha, dus ja, oke, weet je wat, ik ga er over nadenken en ik ga er een blog over schrijven want ik vind dit wel echt een hele goede vraag!!

  Liked by 1 persoon

 11. Ok, wat een heerlijk onderwerp. Als alles weer op orde is, ben ik benieuwd of er foto’s komen. Want inderdaad, iedereen doet het. Het is momenteel mijn zoontjes favoriete bezigheid zelfs.

  Like

 12. Lieve Martha. Ik heb heel wat jaren opmerkingen genegerd. Totdat ik alweer jaren geleden in mijn kracht kwam en overtuigd was geraakt van mijzelf. Ik ontwikkelde mijn zelfvertrouwen. Een voorbeeld: Mijn moeder zat ooit in de woonkamer toen ik thuiskwam van een avondje stappen. Mam dronk een sherry en ik een pilsje. We kletsten wat over koetjes en kalfjes. Ik legde haar t volgende voor: Mam ik ben de oudste v d 4 kinderen. Wat had je voor dromen over mij? Ik ben geen dokter, advocaat, zakenman oid geworden. Ben je tevreden met wat er van mij geworden is?
  Martha toen was het even stil en mam dacht na.
  Ze zei: “Pluto” je haalt de 100 % niet. Jij bent zo’n 80 %. Ik zou ook niet willen dat je de 100% haalde want dan was je een kloon van mijn wensen. En dat zou niet goed zijn. Die 80% daar ben ik heel dik tevreden mee en dat moet jij ook zijn.
  Dat zette mij op mijn plek of zoals ze in de Achterhoek zeggen: mijn moeder zette mij recht onder de pet.
  Jij hebt ook je eigen plek. Als ik zo vrij mag zijn dan 🌼zet 🌺ik 🍀jou 🌷in 🌹de 🌻bloemetjes🌸.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s