gitaar leren spelen, dat leek mij wel wat…

Toen ik besloot dat ik gitaar wilde leren spelen, ben ik naar de eerste gitaar leraar gegaan die ik kon vinden en ben ik na mijn eerste les aan het oefenen gegaan. Dankzij mijn super enthousiasme en mega drive kon ik na een week ruim 5 (soort van) liedjes spelen en eerlijk gezegd was ik daar zelf best heel trots op. Dat gitaarspelen zag ik wel zitten ik had dat allemaal vrij snel in de vingers.
Toen ik deze week met mijn bloemetjes gitaar bij mijn gitaarleraar kwam en trots vertelde wat ik deze week allemaal had gedaan, verwachtte ik OP ZIJN MINST dat gitaarleraar zou vragen om een liedje te laten horen.

Oeps, had ik dat even verkeerd ingeschat…

Gitaarleraar was niet geïnteresseerd in hoe hard ik had geoefend, hij heeft naar geen enkel liedjes geluisterd en hij leek zelfs een beetje geïrriteerd te zijn want: “Martha dat is echt niet de bedoeling hoor”.
Hij gaf me een betoog van minimaal 5 minuten waarin hij preekte dat ik toch wel echt naar hem moest luisteren en alleen maar mag doen wat hij me zegt dat ik mag doen. In het vervolg moet ik een huiswerkschriftje meenemen (serieus?!) waarin we samen zullen noteren wat ik thuis moet oefenen zodat ik weet wat wel en wat absoluut niet de bedoeling is om thuis te doen.

Hij zei nog niet geen “tuttut” of “ jujjuj” maar daar kwam het duidelijk wel op neer. 

f1c65bf0817acafa2fad32d80eac49f2Vervolgens heb ik een kwartier gehoord wat ik vooral niet goed deed en toen hij daarna alweer de theorie begon te herhalen van vorige week, steeg mijn irritatie tot een hoogtepunt. Een beetje geïrriteerd zei ik tegen hem dat ik meer van de praktijk ben, dat ik die dingen toch niet kan onthouden en dat ik dingen leer door te doen. Maar dat kon mijn gitaarleraar niks schelen.
De volgende keer moet ik in dat huiswerkschriftje mooie aantekeningen van de les maken zodat ik dat thuis nog eens goed kan doornemen want: “het was toch wel heel erg belangrijk allemaal hoor Martha”.

Gitaarleraar snapt helemaal niks van mij, hij geeft op 1 manier gitaarles en dat is de manier, een andere manier kent hij niet en die manier past overduidelijk niet bij mij of bij mijn adhd.
Ik weet heus wel dat ik niet de gemakkelijkste ben om les aan te geven en dat ik soms moeilijk te bereiken ben, maar de beste man mocht op zijn beurt toch iets motiverender en flexibeler proberen te zijn.
Ik vond gitaarspelen leuk. Ik had daar zin in. Het leek alsof ik daar goed in was. Even gewoon hobby en alleen maar iets doen dat gewoon leuk is, waarbij niks moet enzo. Ik wilde ervoor oefenen en ik wilde daar goed in worden en toen ineens besloot mijn gitaarleraar om al mijn plezier, enthousiasme en zelfvertrouwen binnen een half uur tot aan de grond toe gelijk te maken. Beetje jammer…

Goed gitaar kunnen spelen en goed les kunnen geven zijn duidelijk twee verschillende dingen.

Tot volgende week he Martha
Ja best.. Tot volgende week.. #not

Advertenties

14 gedachtes over “gitaar leren spelen, dat leek mij wel wat…

 1. Leuk stukje! Ondanks de ellende haha 😉 Dat meisje ook, zo zielig. En herkenbaar! Je frustraties en je reactie er op … Zelf speel ik ook gitaar, maar heb het mezelf aangeleerd. Later ook met Youtube, heerlijk! Veel te snel, veel te moeilijke dingen proberen, een tijdje je gitaar opzij gooien en later weer proberen. Ook voor mij geen leraar hoor! Lekker zelf doen en niet ontmoedigd raken! Laat hem maar het heen-en-weer krijgen. Je eigen manier is soms gewoon echt het beste 🙂

  Liked by 1 persoon

 2. Dankjewel voor je leuke reactie, wat grappig dat jij ook gitaar speelt en jeetje, dat je jezelf dat hebt aangeleerd!!!! Ik vind gitaar zo’n heerlijk rustgevende klank hebben ofzo 🙂 Ik wilde eigenlijk les erbij hebben omdat ik dan waarschijnlijk beter door kan blijven zetten enzo, maar met een man als hem kun je beter helemaal geen les hebben want dat schiet ook niet op, maarrrr nu komende dinsdag heb ik een proefles bij iemand anders die aan volwassenen maar ook aan kinderen lesgeeft dus ik ben benieuwd! 😀

  Liked by 1 persoon

 3. Tot ik jouw stukje las, dacht ik dat muziek het beste in mensen naar boven haalde (en wat als je de gitaarleraar nu van zijn BESTE kant hebt gezien). Ik hoop dat je toch doorgaat met spelen, Martha!

  Liked by 1 persoon

 4. Ukalele vind ik ook echt een super leuk instrument, maar ik hou het voorlopig toch maar op de gitaar ^^ Weg met gitaarleraar 1 en op naar gitaarleraar 2, ik ben benieuwd dinsdag naar de proefles, ik heb er helemaal zin in!!! 😀

  Like

 5. ja Kaya, dat dacht ik ook, ik had ook echt niet erbij stilgestaan dat het misschien zou kunnen zijn dat ik en gitaarleraar geen goede match zouden kunnen zijn, maatja ik match wel vaker niet met andere mensen dus het ligt niet altijd helemaal aan de ander XD MAARRR ik heb een nieuwe gitaarlerares gevonden en dinsdagmiddag heb ik een proefles bij haar dus we proberen het gewoon nog een keer!!

  Liked by 1 persoon

 6. Volg een les op Youtube, baby 🙂
  1.youtube heeft geen oordeel
  2. Youtube interesseert het niet hoe snel je bent
  3. Youtube interesseert het niet hoe langzaam je bent
  4. Youtube is superblij dat je er bent
  5. Youtube is nog blijer als je nog eens kijkt
  6. Youtube wil jouw liedje horen

  Liked by 1 persoon

 7. Hahaha!! ja dat klopt allemaal helemaal, maar ik hoop toch dat mijn dinsdag les bevalt, iedere week les hebben zorgt er bij mij waarschijnlijk voor dat ik langer gemotiveerd blijf dan slechts 4 dagen. XD

  Like

 8. Joh, ik probeer mijzelf ook het een en ander aan te leren op de gitaar.
  Ik heb hier een boek voor, met heel veel praktische oefeningen (en ook de nodige theorie).
  Geef mij de oefeningen maar.
  Laat het mij zelf maar doen. Ik heb er plezier in.

  Liked by 1 persoon

 9. Vreselijk he! Ik kan daar ook heel slecht tegen. Ik zit nu zelf op een costumiere opleiding en die juf snapt het gelukkig wel. Ze geeft mij altijd veel meer huiswerk mee en zeg als er 1 ding af is is het goed, maar meer mag. Dus dat gaat prima nu😊

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s