Adhd voelt als storm

Opnieuw-overlast-door-regen-en-onweerIk hou ervan als het stormt
Het is het bewijs dat de natuur soms ook voor even adhd heeft.
Storm maakt mijn adhd tastbaar.
Het gedonder en het onophoudelijke geflits.
De regen die klettert, de straten die vollopen en dan die niet te voorspellen donderslagen. 

Terwijl de mensen uit onze straat van achter het gesloten raam naar buiten gluren in de hoop dat het snel ophoud, ga ik juist zo dicht mogelijk bij het raam zitten.

Ik vind het heerlijk.
Want dit is hoe het voelt om adhd te hebben.
Beter dan de natuur het je laat zien, kan ik het niet uitleggen.
Snel, hard, chaotisch, impulsief, eigenwijs, onrustig, onvoorspelbaar, bijzonder en toch ergens op een bepaalde manier mooi.

Veel mensen hebben last van het weer, mensen hebben soms ook last van mij.
En ik hoop, dat net als dat ik geen last heb van het weer, sommige mensen misschien ook geen last hebben van mij.

Het geflitst en gedonder maakt me rustig en terwijl mijn vriend door het huis begint te rennen en alle deuren en ramen dwangmatig begint te sluiten zit ik bij dat ene raam op die ene kamer te kijken naar hoe de natuur de inhoud van mijn hoofd zo bizar goed kan uitbeelden.
Ik geniet.

 

13 gedachtes over “Adhd voelt als storm

  1. Wat beschrijf je dat mooi, Martha.
    Jaren geleden ben ik tijdens een wandeling overvallen door een zomerse onweersbui. Ik was samen met iemand anders onderweg en we konden geen kant op. Uiteindelijk zijn we in een weiland gaan liggen en hebben we naar de bliksem gekeken. Ik ben zelden zo natgeregend, maar het was heel indrukwekkend. Onweer klinkt soms chaotisch, maar het heeft enorm veel kracht.

    Geliked door 1 persoon

  2. Wat een mooie beschrijving Martha. Door jou beschrijving hoop ik op een andere manier naar onweer te kunnen kijken. Tot op de dag van vandaag ben ik er ontzettend bang voor. Wie weet is onweer voor mij nu in een ander daglicht geplaatst en lijkt het ook een beetje op mij.

    Geliked door 1 persoon

  3. He Kim! Dankjewel voor je mooie reactie! Ik hoop voor je dat het je lukt om op een andere manier naar onweer te kunnen kijken en dat je er misschien nu ook iets meer van kan gaan genieten, wat bizar dat we op zulke totaal verschillende manieren naar hetzelfde kunnen kijken he!

    Like

  4. Ik vind van wel als je er zo mee om kan gaan en het bekijk als iets wat ook de natuur ons bied dan is het toch mooi voor jezelf.
    En kunnen misschien andere ook eens denken ho het is zwaar onweer bij Martha even laten doen en dat gaat over 😉

    Aum Shanthi

    Geliked door 1 persoon

  5. Wat mooi gezegd. Een geweldige vergelijking. Je snapt nu wel dat ik bij elke onweersbui voortaan even aan jou denk!

    Ik zit te bedenken of ik ook iets imposants kan bedenken om mezelf mee te vergelijken. Een onuitputtelijke kolibrie, een energieke eekhoorn… ik moet er nog even over nadenken.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie