de bel-hel

De fysiotherapeut snapte het niet helemaal.

Ik had hun telefoonnummer zelf heus ook wel al op de site zien staan dus als ik ze had willen bellen dan had ik dat wel gedaan. Ik hou alleen niet zo van bellen (lees: ik stotter als een gek als ik een beetje zenuwachtig of gespannen ben) dus had ik besloten om hun mijn vraag te mailen. Met die mail bedoelde ik niet dat ik de informatie graag telefonisch zou willen ontvangen, nee met die mail bedoelde ik dat we anders gewoon via de mail dingen zouden kunnen regelen en afspreken.
Helaas was deze subtiele hint blijkbaar te subtiel.

Hoi Martha, jij had gebeld om een afspraak te maken?
Afspraak?!? nee nee nee ik ik niet ge-uuuuuu-beld ik ge-ge-mmmaild en nee af-af-afspraak wat nee nee nee niet afspraak! 

Ze was even stil en besloot toen dat ze niet gespecialiseerd genoeg was om met zwakbegaafden mij om te gaan.

Oke, ik verbind je even door met een collega die helpt je verder. 

Hallo met M. 
Hoi M met Mmmmmartha
Hoi Martha 
Hoi
….. Dus, vertel.
b3d942f8e51828e5201a5c2512fc76daJa nou afspraak ik had gemmmmaild maar niet afspraak maar gewoon info en mmmmogelijkheden en gemaild en ik oooohhhh sorry beetje chaotisch nu sorry. Ik dus en toen toen toen zei ze ineens a-a-a-a-afspraak en dus dus ja nu we-ee-ee-ee-eet ik het ook niet niet mmmmmmeer hele-hele-mmmmmmaal zeg maar soort van snap je? 

Ja, met telefoongesprekken lever ik standaard 50 IQ punten in.

Hoewel M gedacht moet hebben dat ik niet helemaal richtig tikte, liet hij dit aan de telefoon niet merken. Met zijn zen-stem legde hij heel kalm uit wat er zou gaan gebeuren en waarom een afspraak maken nodig was. Toen we de afspraak hadden gemaakt vertelde hij me met dezelfde zen-stem wat ik mee moest nemen. Die kerel is hartstikke adhd-proof dat was duidelijk.

Vanavond om 18:00 uur heb ik een afspraak met J.
J is de kinderfysiotherapeut van de praktijk.

Ik zei toch dat ik met telefoongesprekken standaard 50 IQ punten inlever.

Advertenties

15 gedachtes over “de bel-hel

 1. Ik vind het al knap dat je überhaupt de telefoon opneemt… Lang leve de voicemail voor mij. Of mijn vrouw moet in de buurt zijn, dan schuif ik het snel door. Als ik iemand goed ken, pas dan kan ik bellen… Ik heb er zo ontiegelijk veel moeite mee. Een hele tijd geleden ook eens over geblogd. Succes met je afspraak Mmmmartha 😇

  Liked by 1 persoon

 2. He wallflower, wat leuk! Mijn voicemail vraagt nadrukkelijk om vooral geen berichten in te spreken dus dat schiet bij mij ook niet op haha. Zitten we wat betreft telefoneren in ieder geval wel op 1 lijn, wat een hel! (Jou blog daarover heb ik volgens mij gemist?) en al doende leert men denk ik altijd maar weer hoopvol voor, tijdens en na het bellen 😛

  Liked by 1 persoon

 3. Het blog heb ik opgezocht, bijna twee jaar geleden al weer tsjonge jonge… http://wp.me/p3Jq2y-7X
  Mijn voicemail heb ik speciaal aanstaan, dan kan ik rustig luisteren wat, wie, waar en hoe en daarop inspelen. Gelukkig weten de meeste instanties dat ik niet kan bellen, ik heb liever heen hartkloppingen en knallende koppijn voor een vraagje wat makkelijk per email had gekund.
  Ik screen dus mijn inkomende gesprekken. Afhankelijk wie en wanneer en hoe veel energie ik heb kan ik opnemen of naar de voicemail laten gaan.
  Gelukkig is je IQ weer omhoog haha, moet ie eens nagaan als het foetsie blijft. 😂

  Liked by 1 persoon

 4. Grappig, bij mij is dat juist andersom. Hoe intelligent ik kan klinken aan de telefoon vergeet men direct wanneer ik face 2 face op gesprek kom. Rode wangen, rode vlekken in de nek en stotteren bij een spannend gesprek haha! Vooral wanneer ik merk, dat degene waarmee het gesprek is heeft opgemerkt dat mijn ogen door de hele kamer schieten. Dan ben ik echt werkelijk op mijn best :’)

  Liked by 1 persoon

 5. high five met face to face gesprekken lever ik nog meer dan 50 IQ punten in. Stotter stoer stuiter paniek chaos help help. En ik kijk ook de hele ruimte rond alsof ik diep autistisch ben, wiebel wiebel, echt ik kan niet omgaan met spanning en zenuwen. Daarom dat ik het liefste belangrijke dingen via de mail afhandel, bespaart me weer een deuk in mn zelfvertrouwen.

  Liked by 1 persoon

 6. Nou inderdaad, welkom vrouwelijke rain man! Zo keek er vanmiddag iemand steeds naar het raam als ik dat ook deed. Sorry, niets te zien. Schaamde me dood hahaha!!

  Liked by 1 persoon

 7. Hahaha!! Ja dat is echt heel erg herkenbaar!!!! “Nee nee oeps sorry er is niks, mijn brein stuurt mijn lijf gewoon 24/7 aan om op de vlucht te slaan mocht dat nodig zijn, dat is alles”

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s