8 dingen die mijn leven met adhd gewoon net iets gemakkelijker maken

1. Mijn denkschrift – Omdat mijn hoofd altijd overloopt van ideeën, zorgen en gedachtes, heb ik een schrift gekocht om alles in op te schrijven of te tekenen zodat het niet in mijn  hoofd rond blijft dwalen en ik iets meer rust ervaar. (irritant he, dat dat elastiek gedraaid is op de foto).foto 32. Mijn agenda met van die handige tijdsaanduidingen – Nieuwe afspraak plannen? Geen probleem want met mijn ultra gestructureerde agenda kan ik direct zien of ik tijd heb of niet (als ik hem niet thuis ben vergeten tenminste). Inschatten hoeveel tijd ik voor iets nodig heb kan ik nog altijd niet, maar ik heb in ieder geval een beter overzicht en dat is ook iets om trots op te zijn.foto 73. Mijn planbord – ik weet dat het misschien een beetje autistisch overkomt, maar echt waar, ik wil nooit meer zonder. Het bord is echt vet groot en hangt boven de piano in de woonkamer, BAM! De verschillende woorden en namen kun je er met magneettape opplakken waardoor het toch soort van overzichtelijk en netjes blijft en je hebt direct een fantastisch overzicht van de hele week en dan er is ook nog plaats om op te schrijven wat je echt niet moet vergeten te doen en niet moet vergeten te kopen! Ongelofelijk wat een uitvinding. foto 14. De  “dit heb je ervoor nodig” reminders – Op dat fantastische planbord hangen ook kaartjes op met een reminder wat ik niet moet vergeten, blijkbaar kan ik van sommige dingen niet goed een gewoonte maken (je zou denken dat je na twee jaar zou moeten weten wat je op woensdagmiddag nodig hebt voor het zwemmen met R, niet dus..) Nu hoef ik niet meer iedere keer diep in mijn geheugen te graven om er bij het zwembad achter te komen dat ik de shampoo alweer ben vergeten. Halleluja!foto85. Post-its! – Echt overal: Wacht ik schrijf het even op want dan vergeet ik het niet PLAK!foto 66. Mijn rommel-la – Mijn rommel wil niet altijd direct worden opgeruimd en om die reden heb ik een rommella gecreëerd. Zo ziet het huis er (soort van, meestal net niet maar toch) opgeruimd uit en hoef ik mijn rommel toch niet echt op te ruimen.foto 57. Mijn sleutel-laatje – Sleutels en andere belangrijke dingen probeer ik zoveel mogelijk daarin op te bergen. Nu vind ik mijn sleutels nog altijd wel eens terug op de wc, naast mijn bed, onder de bank of in de wasmand, maar wel al minder vaak dan daarvoor.

8. Mijn blog – Ik vind het zo leuk om te lezen dat jullie het leuk vinden om mijn blog te lezen of om te lezen dat jullie je erin herkennen of ideetjes of aanvullingen hebben op iets dat ik schrijf. Echt zo leuk, dankjewel!
foto 9

Tadaa, dat waren ze alle acht!!

Advertenties

21 gedachtes over “8 dingen die mijn leven met adhd gewoon net iets gemakkelijker maken

 1. Hoef je niet jaloers op te zijn hoor Rob, dat wat ik gedaan heb kun jij ook, weet ik zeker. Alles dat ik heb gedaan om iets meer orde te krijgen was echt geen overbodige luxe :p 3 hoeraatjes voor mijn psycholoog, hiep hoera!

  Like

 2. Owww ja, agenda, schrijfblok of boekje, post-it’s… Hele makkelijke dingen in het dagelijks leven. Waar zouden we zijn zonder een geheugensteuntje? Wat zouden we doen als er geen knalgeel briefje met een plakrandje beschikbaar zou zijn?
  Super dat deze dingen jou goed helpen en leuk er dingen uit te herkennen!
  Liefs, LW 🌷

  Liked by 1 persoon

 3. Haha precies Tineke! En iets meer ruimte in het hoofd is niet helemaal overbodige luxe :p en wat heb je een goede smaak! Ik was gelijk verliefd op dat kastje toen ik hem zag!

  Liked by 1 persoon

 4. Dit komt exact overeen met een vriendin van mij. Die heeft geen ADHD overigens (wel blond haar en ze houdt van roze, om het toch even wat persoonlijker te maken), maar houdt van structuur. Ze heeft ook zo’n groot bord gemaakt (ik zelf heb een ouderwetse kalender, zo 1980, ik weet het) waar alles op genoteerd. En dan natuurlijk met diverse kleuren. Plus alle overige dingen die jij ook noemt.

  Zelf heb ik ook nog steeds een agenda (omdat die gewoon leuker zijn dan je digitale agenda. Ik bedoel, hoe plak je daar een sticker op en je ruimte om tipex te gebruiken is ook zo beperkt op dat schermpje op je smart Phone) en op mijn werk, werk ik met kleuren in mijn outlook agenda. En dat werkt zo prettig.

  Liked by 1 persoon

 5. wat grappig dat een vriendin van jou het precies zo heeft sheila! Het helpt wel echt enorm mee met structuur in je leven aanbrengen, het lost voor mij niet alles op, maar het helpt wel veel! Ik heb inderdaad om dezelfde reden als jou ook een papieren agenda, het is leuker en inderdaad waar moet je met al die post its naartoe zonder papieren agenda!!
  Super mooi met kleurtjes! Ik heb dat eerst ook steeds gedaan in mijn agenda maar op papier was me dat teveel werk en dus ben ik ermee gestopt. Maar met kleur heb je wel nog meer overzicht dan zonder kleurtjes dus ik snap helemaal waarom je dat in outlook doet! Dankjewel voor je leuke reactie!

  Like

 6. Haha thanks, denk ik 😉 Hmm verwacht… Toen ik het onderzoek in ging wel ja maar daarvoor al gesprekken met mijn therapeut gehad. Zij stelde voor om het te laten onderzoeken, pas toen kwam het in me op dat het inderdaad wel eens add kon zijn daarvoor had ik er nooit bij stil gestaan.

  Liked by 1 persoon

 7. Verlies je niet juist overzicht als je zoveel verschillende manieren hebt om jezelf met geschreven tekst aan dingen te herinneren??? Ik zou op een geven moment gewoon dwars door al die briefjes en plan-borden heen kijken haha

  Liked by 1 persoon

 8. Ik heb toch echt geen ADHD, maar dit zijn de dingen die ook ik absoluut nodig heb om aan het einde van de week opgelucht te zijn dat ik geen (lees: weinig) belangrijke zaken vergeten ben. Martha, stiekem ben je ook nog een beetje normaal (knipoog!)
  Mijn man (met ADHD) kan met deze 8 dingen juist heel weinig. Hij zegt dat als hij het opschrijft hij dan 2 dingen opschrijft en de rest dan al weer is vergeten.

  Liked by 1 persoon

 9. Nee hoor! Dit systeem is waterdicht! De agenda en de post its zijn vooral voor als ik niet thuis ben en zodra ik thuis kom word vrijwel alles meestal geclusterd op het planbord. Ideaal.

  Like

 10. Poe gelukkig dat ik af en toe nog normaal ben! Ik heb altijd een pen en post its in mijn tas zitten zodat als ik iets bedenk ik dt gelijk op kan schrijven omdat ik het anders ook vergeet, helemaal niks opschrijven is voor mij sowieso geen optie omdat ik het dan sowieso vergeet (lees: ik heb gewoon serieus de 6 wederdienst van oma gemist omdat ik die was vergeten)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s