adhd bij volwassenen

a75fdccee7f01ebe02ccc0d572aa02f4

10 15 16 dingen die alle mensen met adhd zullen begrijpen:

 1. Je bent extreem afgeleid door alles om je heen of je bent zo extreem gefocust dat het eerder op een obsessie lijkt dan op een focus.
  Slapen lijkt opeens overbodige luxe want het moet en het zal afgemaakt worden en nee dat kan echt niet wachten.
 2. Als je niet direct op een gekregen appje reageert, doe je het nooit.
  Uit het oog is uit het geheugen.
 3. Het is echt niet dat je niet geïnteresseerd bent in de details ofzo, maar je brein wil ze gewoon niet opslaan wat het na vertellen van een verhaal dan toch een soort uitdaging maakt.
  De buurman, of was het de buurvrouw? Die ging naar de supermarkt, of was het de apotheek? En toen ze daar aankwam, of was het toen ze wegging?.. 
 4. Hoe het kan weet je ook niet maar de laatste 10 minuten voor je vertrek gaan gewoon 10 keer sneller dan die drie uur daarvoor waardoor je noodgedwongen echt altijd op de laatste minuut vertrekt.
  Dat ligt aan de tijd, de tijd gaat de laatste 10 minuten sneller, de tijd is het schuld. 
 5. Je hebt soms zoveel woorden in je hoofd zitten dat er door je enthousiasme of zenuwen geen touw meer vast te knopen is aan dat wat je probeert zeggen.
  Ik, morgen, en toen, en vrijdag, werk, en en en als, misschien omdat, snap je??
  * Hoezo snap je het niet en zeg niet steeds dat ik even rustig moet worden want ik ben rustig en ik ben helemaal niet druk en ik praat ook helemaal niet te snel en dat ligt helemaal niet aan mij dat ligt aan jou en ik heb geen adhd en ik heb ook geen medicatie nodig ik kan dit heel goed zelf dankjewel, nog een keer luister: Ik morgen en toen vrijdag en werk en omdat dus daarom boodschappen doen snap je?
 6. Je hoort echt alles om je heen en dat alles leidt je dan weer verschrikkelijk af van dat wat je aan het doen was.
  En probeer dan maar eens een blog bij te houden!
 7. Of dat alles kan je zo wanhopig boos maken want: “je hoeft toch niet zo hard adem te halen?! Ik probeer te slapen!!!”
  Vriendje doet het expres hoor, ik weet het zeker, hij heeft die schop in zijn rug terwijl hij sliep verdiend en ik hoef me daar echt niet schuldig over te voelen. 
 8. Net iets te vaak loop je een ruimte binnen met de gedachte: “wat kwam ik hier ook alweer doen?”
  uuhm…
 9. Autosleutels, huissleutels, beurs en telefoon… Is het niet mogelijk om die dingen anders gewoon in je lijf in te bouwen want je bent ze altijd kwijt. 
  Vijf minuten geleden had ik de sleutels toch nog vast?!
 10. Geld kan gewoon eigelijk niet zo goed met je omgaan. Eerst heb je je loon binnen gekregen en dan ineens is al het geld alweer weg. Waar het naartoe is gegaan weet je ook niet.
  Het zal vast niet aan het winkelen, uiteten en de bioscoop hebben gelegen…
 11. Achteraf weet je altijd dat je dat beter anders had kunnen doen.
  Controleren of je het doosje vuurwerk goed om hebt gezet voordat je het afsteekt bijvoorbeeld..
  Maar, met jou in de buurt is het nooit saai.
 12. Op papier is er nooit een probleem met de planning die je hebt gemaakt.
  Je kan best eerst naar de psychiater gaan, dan snel langs de apotheek, dan een auto kopen, dan gaan werken, daarna door naar het sporten om vervolgens snel te douchen zodat je fris en fruitig kan gaan uiteten.. Natuurlijk is dat gemakkelijk haalbaar en neem je niet teveel hooi op je vork. 
 13. Jijzelf bent vaak net zo verbaasd als de rest over de dingen die uit je mond komen.
  Heb ik dat zojuist echt gezegd?!
  Jep..
 14. Aan de inspiratie en aan het beginnen van briljante ideeën ligt het niet..
  Zo heb ik 25 onafgemaakte blogconcepten, heb ik een hobbywinkel aan onaangeraakte knutselspullen thuis liggen, staat mijn piano alweer meer een half jaar stof te vangen, ligt er boven op zolder ergens een verdwaald gitaar waarop ik in totaal twee akkoorden heb leren spelen en heb ik een collectie kookboeken en kookspullen in huis liggen waar een chef kok jaloers op zou zijn. 
 15. Mensen hoeven niks tegen jou te zeggen, jou geweldige gevoel voor intuïtie zegt je ruim van te voren al hoe de vork in de steel zit en met wie je hier te maken hebt.
  Nee geen discussie asjeblieft, ik weet dat je expres zo hard op je chips kauwt gewoon om mij te vervelen, doe maar niet zo schijnheilig. 
 16. Zwart en wit is voor jou al jaren in de mode. Grijs is gewoon niet zo jou kleur en dat zegt vooral iets over je manier van denken. 
  Iets is zoals het is en dan is dat zo. Klaar. Punt. En noem me asjeblieft niet de hele tijd eigenwijs want dat ben ik helemaal niet, jij bent juist eigenwijs. 
Advertenties

25 gedachtes over “adhd bij volwassenen

 1. Maar ik geloof er toch nog niet echt in dat we allemaal een beetje adhd hebben. Adhd is een stoornis en een stoornis heb je als je dagelijks functioneren hapert en je de aanwezige kansen door die gedragingen niet kunt benutten en daaaarrrrrrrr is het grote verschil tussen wel adhd en geen adhd en dat heeft er niks mee te maken of iemand wel of niet leuk is want leuk zijn we op onze eigen manier allemaal 😀

  Liked by 2 people

 2. Oh sommige dingen zijn zoooooooooooo walgelijk herkenbaar!!!!!!!! En ik zal je vertellen, die dingen maken het leven soms echt gewoon even heel erg ‘drieletter woord met een K’!

  1. Als mijn vriend iets verteld en ik ben met iets anders bezig maar doe een poging tot een gesprek, dan vraag ik bij elke zin na een minuut stilte, ‘liefje, wat zei je?’. Ik kan gewoon niet op mijn telefoon klootviolen en praten tegelijk.
  Ik heb ook echt een hyperfocus soms. En dan is er gewoon niks meer dat me af leid. En andere momenten leid alllllllessssssss me af!!!!!!!! GEK WORD IK ER VAN!

  2. Toen ik dit las, toen moest ik bijna janken. IK BEN NIET ALLEEN! Man, ik word daar echt gek van. En soms heb ik gewoon de concentratie, tijd en puf niet om meteen te reageren. En dan voel ik me weer schuldig. Gelukkig weten de meeste mensen om mij heen dat ik echt wel geintresseerd ben, maar gewoon een dweil van een geheugen heb, en een energielevel van een dode banaan.

  3. Die herken ik niet! Halleluja! Ik kan super goed verhalen onthouden, exact dezelfde zinnen! Woohooo! Ik heb 1 puntje tot nu toe niet!!!!

  4. Nee die heb ik ook niet!!!!! Ik ben vreselijk punctueel. Als ik weg moet dan sta ik tien minuten voor uiterste vertrek tijd al klaar!

  5. Ik kom wel uit mijn woorden. Maar ik denk wel dat ik drukker praat dan andere mensen.

  6. Jaaaaaahhh! Ik vind sowieso een blog bijhouden met adhd lastig hoor! Want puntje 2 is dan echt een probleem. En een stukje faalangst (heb al een week niks geplaatst, moet ik niet wat plaatsen? Ach wie zit er op mijn gezeik te wachten? Blablabla!)!

  WAAROM BEN IK DIT PUNTSGEWIJS AF AAN HET GAAN? MIJN CONCENTRATIE IS AL WEG!

  7. Ik slaap met een ventilator op de hoogste stand en harry potter luisterboek in mijn oren. Al ontploft de hele wereld dan slaap ik rustig door. Maar zonder ventilator en Harry kan ik niet slapen!

  8. Jep!

  9. Jaaahhh.. snik… hoeveel vaste plekken ik ook verzin… niets werkt! Meh!!! Een dagelijkse frustratie. Vooral mijn telefoon is altijd kwijt!

  10. Ik hou strak bij hoeveel ik teveel heb uitgegeven! Dus ik kom altijd tekort, maar ik weet precies hoeveel!!!

  11. Ik ben een bange poeperd, dus ik lees altijd ff goed. Want ik heb gemerkt dat zonder instructies ik alles kapot maak.

  12. Oh ja! Dan denk ik: Ach, dat is het probleem van ‘sas van straks’, die dag vol afspraken!!!!!!!!!!!! En dan haat ik ‘de sas van toen’ zo he, dat ze het zo shit heeft ingepland.

  OH HEERLIJK MIJN FRUSTRATIES VENTILEREN!!!!! EN JA, IK CAPSLOCK, EN JA DAT IS IRRITANT, IK WEET HET!

  13. Ja! Op het moment dat ik het zeg. En als ik het terug hoor! Soms denk ik ‘damn, I’m funny!’ en soms dan ga ik in foetus houding in bed of bad liggen, wachten tot ik het vergeten ben en me niet meer schaam.

  14. Whahaha! Jep! Heel veel half afgeschreven blogposts. Honderduizend onafgemaakte hobby’s! Ik kan alles een beetje, haha! Behalve paardrijden. Daar kon ik me wel helemaal op focussen!

  15. Mijn intuitie is ook erg sterk. Maar ik erger me echt heel weinig. Behalve aan kinderen die lawaai maken, muziek bij de buren waarvan ik alleen de beat kan horen, uhm… en alles wat nu even niet in me op komt, is misschien meer dan ik nu denk.. Oh ja, als de ondertiteling niet lekker mee loopt met een film! Of ze vertalen gewoon kak!

  16. Nu ik ouder word worden dingen meer grijs!!!! Woohooo!!!!! Ouder worden helpt echt!!!!

  MARTHA, BEDANKT VOOR JE BLOG, IK KON FF HEERLIJK VAN ME AFZEIKEN! IEDEREEN DIE ZICH ERGERT AAN MIJ EN MIJN CAPSLOCK OF SPELFOUTEN: SORRRRRY!!!!

  Liked by 3 people

 3. Maar ik geloof er toch nog niet echt in dat we allemaal een beetje adhd hebben. Adhd is een stoornis en een stoornis heb je als je dagelijks functioneren hapert en je de aanwezige kansen door die gedragingen niet kunt benutten en daaaarrrrrrrr is het grote verschil tussen wel adhd en geen adhd en dat heeft er niks mee te maken of iemand wel of niet leuk is want leuk zijn we op onze eigen manier allemaal 😀

  Dat klopt maar als je de puntjes leest dan hebben heel wat mensen zonder een stoornis ook daarmee te maken.
  Leuk zijn we allemaal net als uniek en dat maakt iemand een mooi iemand. 😉

  Aum Shanthi

  Liked by 1 persoon

 4. Hahahaha briljant Sas wat een fantastische reactie!!! Wat heerlijk dat je alles puntsgewijs even afgegaan bent, woehoe!! En capslock er maar op los, want daar houden we van! Hoera!!!
  Ik heb dat ook heel erg: uh wat zei je?? Kun je dat laatste even herhalen?….Sorry ik was even afgeleid..
  En dat stukje wat je zei over bloggen heb ik ook! Is het wel goed genoeg? Willen anderen dit wel lezen? Ik heb al een paar dagen niks gepost, het is echt weer tijd voor een nieuwe blog maar is dit wel goed genoeg? Of dat echt typisch adhd is weet ik niet, maar high five want we zitten wel weer op 1 lijn.
  De sas van toen en de Sas van strak, geweldig!!!!
  En wat je zei over 13: dat heb ik ook, ik ben soms mijn grootste fan: spandoeken en confetti voor mezelf, hoera! Maar soms dan heb ik dingen gezegd of gedaan die ik toch echt echt echt echt echt echt niet had willen doen….
  Ik heb een keer een grapje gemaakt waarvoor ik als 17jarige bij de officier van justitie ben geweest. Niet iedereen heeft hetzelfde gevoel voor humor blijkbaar.. Oeps.. 😛

  Like

 5. Haha Rob! Dankjewel voor het compliment! Ik doe ook heel erg mijn best om mijn blog geordend, netjes en gestructureerd te houden! Dus ik ben er super trots op dat dit lukt en door je opgevallen word!

  Liked by 1 persoon

 6. Hahaha dankjewel Tanja, ook voor je aanvulling! Helemaal waar!! of Muziek luisteren via mijn telefoon en vervolgens in paniek raken omdat ik mijn telefoon niet meer kan vinden en zeker weet dat ik hem onderweg ben verloren. Koekoek…

  Liked by 2 people

 7. Ik weet dat je het echt aardig en positief bedoelt hoor! Maar weet je, een diagnose kan fijn zijn. En als iemand dan zegt ‘iedereen heeft dat wel’, dan kom je eigenlijk aan iemands diagnose. Het is moeilijk uit te leggen hoor. Want ik bedoel het niet rot. Maar ik kom vaak krom uit mijn woorden. Maar als ik bijvoorbeeld zeg dat ik me raar voel in mijn hoofd door mijn epilepsie, en ik leg dat gevoel uit en iemand reageert met ‘dat heeft iedereen wel es’. Dan is dat een soort van ‘zeur niet / klap in het gezicht.’ Snap je?

  Liked by 3 people

 8. Warhoofdje ik denk dat je berichtje naar mij gericht is. En vind het terecht wat je schrijft.
  Een diagnose wordt niet zomaar gegeven er gaan heel wat testen vooraf en dan krijg je het verdict te horen. Soms met spijt zowel voor de persoon als voor de nauw verbonden zijn. Maar je kan dan dingen anders gaan aanpakken in het leven.
  Je komt zeker niet krom uit je woorden en ik voel het niet aan als rot bedoelt. Maar een terechte mening van iemand.
  Nu wat je aanhaalt is iets helemaal anders denk ik en dan zou ik ook zo niet reageren.
  Als je de puntjes van Martha leest en je gaat andere mensen bekijken die niet de diagnose hebben dan komen er ook raakvlakken. Die kunnen er juist anders mee omgaan, het zijn geen triggers.

  Vind het altijd fijn om met jullie elkaar mening te delen en elkaar te respecteren dat is het mooiste.

  Aum Shanthi

  Liked by 2 people

 9. Op de app van WordPress op de telefoon staat een berichtje die beantwoord is op ander altijd heel duidelijk eronder. Op de website niet. Maar inderdaad mijn berichtje was voor jou. En idd met epilepsie is het weer een beetje anders. Al zeggen mensen het dan ook tegen mij. En het voelt vaak hetzelfde als wanneer iemand het over mijn adhd heeft.

  Ik denk ook absoluut dat iedereen wel iets herkent in adhd symptomen. We hebben allemaal hetzelfde besturingssysteem en die faalt bij iedereen af en toe. Alleen bij bepaalde aandoeningen hapert het op sommige punten heel vaak en heel heftig. Dat heeft een grotere impact op iemands leven dan wanneer het af en toe gebeurd of in mindere heftige mate.

  Fijn dat je begreep wat ik bedoelde en het niet rot vond maar open staat om erover te praten!

  Liked by 2 people

 10. Wees maar zeker dat ik er graag over praat. Zo leer ik ook dingen bij die ik dan ook weer kan gebruiken.
  Als iemand dat zou zeggen en ik weet dat die persoon die aandoening heeft als epilepsie dan zou ik zeer boos uit de hoek kunnen komen. Hier begrijp ik je helemaal in.
  Wat ik nu wel mooi vind hoe je het nu beschrijft en juist daar zit het in. Het is heftiger. Het meestal blijft het ook niet alleen met de diagnose ADHD er zit meestal nog wel wat bij. En juist dat maakt het soms moeilijk.

  Warhoofdje altijd schrijven wat je denkt en voelt.

  Aum Shanthi

  Liked by 1 persoon

 11. Het is waar wat je zegt, er zijn zeker raakvlakken, net als dat er ook raakvlakken zijn tussen mensen met en mensen zonder autisme, het is alleen toch wel echt iets anders dan een aantal kenmerken hebben of echt daadwerkelijk de diagnose hebben denk ik want ik kan het niet uitzetten, een motor zonder rem 7 dagen in de week.
  En het is ook waar wat je zegt dat mensen met adhd vaak meer hebben dan alleen adhd en dat het dat vaak moeilijk maakt, maar heel vaak is er meer dan enkel adhd deels ook door de adhd. De faalangst, het ontvloeiend spreken, de slaapproblemen, de angsten en bepaalde idiote dwanghandelingen die ik heb, heb ik grotendeels te danken aan mijn adhd, zonder adhd had ik dat waarschijnlijk ook niet of in ieder geval minder gehad. Maar zo heeft iedereen heeft zijn eigen ding waar die mee moet dealen natuurlijk en ik zou met niemand willen ruilen.

  Liked by 2 people

 12. Martha juist door de diagnose leer je ermee leven hoe moeilijk het ook is. Ook hier lees ik weer iets mooi. Je zet het zomaar even niet uit het is er van ’s morgens tot ’s avonds 24/7. Dat maakt je moe en dat maakt het soms moeilijk om te leven. Dan zoekt men dingen op om de rust te vinden en ook daar vindt me het niet altijd en wordt je geconfronteerd.
  Juist bij andere die vinden wel hun rust en kunnen hun geest en lichaam dan even helemaal tot rust brengen.
  ADHD en alles wat erbij komt heb je daaraan te danken spijtig genoeg. En zoals ik al gelezen heb van bepaalde onder jullie dan zoek je naar oplossingen om ermee om te gaan. Maar ook die oplossingen liggen niet altijd zo voor de hand. Zoals onlangs Martha nog schreef over een groepsgesprek.
  Martha je bent wie je bent en juist dat maakt dat je het niet wilt ruilen je bent je eigen ik, en je gaat door het leven zoals jij kan en wilt. Dat niet altijd met dank afgenomen zal worden.

  Aum Shanthi

  Liked by 1 persoon

 13. Ja en er zijn vele ergere dingen die je kan hebben, denk dat half Nederland ervoor zou tekenen als ze enkel een beetje adhd hebben, DUS!!!!! Shivatje ik vind jou een bijzonder en mooi mens, dankjewel voor je lieve reacties altijd 🙂

  Liked by 1 persoon

 14. En jij bedankt om iets bij te leren waar ik dan weer iets kan uithalen om andere te helpen.
  Ik vind het altijd leuk om zo elkaar mening te delen en waar toch heel wat moois naar boven komt.
  We zijn allemaal bijzonder en mooi, allemaal op ons eigen manier 😉

  Aum Shanthi

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s