skin picking en nagelbijten: Bekijk het positief, ik gebruik geen drugs

Terwijl ik het doe weet ik dat ik ermee moet stoppen, ik weet dat ik er spijt van krijg maar ik kan het niet laten: Het moment dat het korstje loslaat voelt gewoon zo goed.

Uuh dat vind ik een klein beetje raar Martha, hoezo voelt het goed?
Oh oeps, vind je dat raar?? Ik kan het je niet uitleggen, soms is iets nu eenmaal omdat het zo is en dan is dat nu eenmaal zo. Sommige mensen drinken een wijntje, ik trek mijn huid kapot. Ongeveer hetzelfde. Afijn:

Nadat ik mijn korstjes eraf heb getrokken voelt het toch iets minder goed om 2 redenen.

 1. nu het korstje eraf is kan ik het er niet meer vanaf trekken.
 2. ik wil niet onder de kleine littekens zitten, is toch iets minder aantrekkelijk voor mezelf en mijn omgeving. Ik wil tenslotte niet alleen een pedagoog zijn, ik wil er ook graag zo uitzien.

Klinkt het als iets herkenbaars? Ik denk het wel.

Ik bijt nagels, ik bijt op mijn lippen, ik krab mijn nagelriemen af, ik bijt de bc4874ff1137f878e5f8bf7c512f0904huid rondom mijn nagels kapot en ik blijf mijn korstjes afkrabben net zolang totdat er littekens achterblijven, blijkbaar haal ik voldoening uit deze zelfverminking want stoppen lijkt geen optie.

Maar Martha, dat heb ik ook!!!
Wat fijn om te horen! Voel ik me toch weer iets minder raar! Yes!

Het nagelbijten en huid peuteren helpt me om me te concentreren, het helpt me tegen verveling, het haalt een deel onrust weg en kalmeert me tijdens stressvolle situaties.
Mijn beroerde impuls beheersing kan daarnaast deze toch wel vervelende gewoonte met geen mogelijkheid remmen en dus is het nagelbijten en huid peuteren waarschijnlijk net zo chronisch als dat mijn adhd is.

Tot komende vrijdag natuurlijk, want vanaf vrijdag begint mijn adhd training en ben ik binnen no time adhd vrij! Yes!

Advertenties

15 gedachtes over “skin picking en nagelbijten: Bekijk het positief, ik gebruik geen drugs

 1. Ja precies! Maakt niet uit of het pijn doet en of het bloed, het velletje moet en zal verdwijnen! Wat vind ik die herkenning fijn om te horen!

  Like

 2. Wat ik trouwens wel geniaal vind is dat je er een blog over schrijft! Ik had de mogelijkheden niet gezien in mijn korstjes-krap-obsessie, maar je hebt daar een goede blog bij geschreven! Respect. Jij bent nog lang niet zonder inspiratie! GELUKKIG!

  Liked by 1 persoon

 3. Ik meen ook elk woord. Ik vind dat wanneer je iets awesome vind dat je het lekker moet zeggen en nooit in moet houden, hoe gek of klein het compliment misschien lijkt. Het kan voor iemand anders zo fijn zijn om te horen dat jij een positief gevoelletje had van iets wat hun doen of zeggen.

  Liked by 1 persoon

 4. Daar herken ik mezelf dan weer niet in. Ik bijt nooit nagels of bijt korstjes ergens af. Misschien wel jammer, want dan had ik er misschien ook een super leuk logje over kunnen schrijven 😉 .

  Liked by 1 persoon

 5. Doe je dat helemaal niet?! Wauw!!! Kan me echt niet voorstellen dat iemand dat helemaal niet heeft!!! Vind ik zo mooi hoe we allemaal zo van elkaar verschillen, hoe iets voor de 1 zo vanzelf sprekend kan zijn en voor de ander zo onvoorstelbaar!

  Like

 6. Wow…net nog gereageerd op een andere blog waarin ik veel herkende wat betreft mijn zoon. Maar na het lezen van wat meer van jou leuke stukjes begin ik mezelf steeds meer te herkennen…
  Wanneer kan ik een afspraak maken bij de psych? Zou ik stiekem aan de methylfenidaat van zoonlief beginnen…hmmm Ik voel een slapeloze nacht aankomen…
  Maar effe serieus…echt herkenbaar…heel veel zelfs.
  Altijd kapotte lippen en bloedende nagelriemen, soms bijna rondom mijn hele vinertop…pijnlijk…ja, maar ik kan het niet laten.
  Denk alleen dat de H alleen in mijn hoofd zit…ik stuiter niet letterlijk. Verstijf juist door de HIn mijn hoofd.

  Liked by 1 persoon

 7. Lieve Denise, niet aan medicijnen beginnen zonder overleg met de dokter hoor! Gewoon naar de huisarts gaan als je zo veel herkent. Ik realiseer me deze week ook steeds meer hoeveel AD(H)D bij mij de oorzaak is van valkuilen in het leven waar ik telkens weer in val. Ik ga deze week ook naar de dokter. Hij zal me dan hopelijk wel vertellen waar ik moet zijn voor hulp. Dat raad ik jou ook aan.

  Liked by 1 persoon

 8. Hallo Denise, ik ken je natuurlijk niet goed genoeg om hier verder uitspraken over te doen, maar als je je in veel van de adhd-symptomen herkent en als je dagelijks functioneren daardoor dusdanig wordt belemmerd dat je aanwezige kansen niet meer kunt benutten, dan zou ik zeker adviseren om een afspraak te maken bij de huisarts, die kan je dan verder helpen en wie weet hoor je dan ook bij het adhd-clubje. Ik zou alleen zeker niet al stiekem aan de medicatie van je zoon beginnen hahaha!!!

  Liked by 1 persoon

 9. Was maar een grapje van de medicijnen…ga ik zeker niet zomaar innemen.
  Maar een afspraak maken is ook eng…voordat ik gebeld heb zijn we zeker drie maanden verder. En als ik daar dan met klotsoksels zit zeg ik dat het wel allemaal meevalt….

  Liked by 2 people

 10. Haha ja je weet maar nooit he Denise, er zullen vast mensen zijn die het wel echt zouden doen 😛 Ik vond het ook eng om die afspraak te maken, maar uiteindelijk ben ik blij dat ik die afspraak heb gemaakt. Ik had eigenlijk ook niet meer echt een keus, ik was zo hard aan het vastlopen dat ik wel hulp voor moest zoeken, ik weet natuurlijk niet hoe dat voor jou is. Uiteindelijk ben ik wel blij dat ik hulp gezocht heb en heb ik heel veel begripvolle mensen ontmoet!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s