adhd is een verzonnen diagnose

Adhd, het bestaat niet. Dat wisten we natuurlijk allang want dat is al eerder in het nieuws geweest, maar nu weten we het zeker want nu heeft ook een Amerikaanse neuroloog dit geconcludeerd, volgens hem bestaan de symptomen wel, maar moeten deze niet onder de noemer adhd worden gezet omdat je hiermee niet het hoofdprobleem zou aanpakken. Het zijn namelijk symptomen voor dieper liggende problemen. “Adhd is een achterhaalde diagnose waar dokters, farmaciebedrijven en patiënten zich aan vastklampen.”

Aha..
Dus..
Uuh wablief..
Hoe zit het dan precies?

Volgens de beste man zou het een stuk beter met onze adhd’er gaan wanneer die eerder zou gaan slapen haha, gezonder zou eten en meer zou bewegen. Wanneer dat niet werkt kan deze nog altijd extra ijzer eten en als dat het probleem ook niet verminderd, dan is het een opvoedprobleem. Adhd is het sowieso niet, want dat bestaat niet. (en ik me maar verheugen op een training voor een niet bestaande en dus ook niet hebbende diagnose…)

Aha..
Dus..
Bedankt?..

cfa8c2d8e6ee7133e57f80d66019443dDat een Amerikaanse neuroloog dit concludeert moet hij zelf weten, het zijn meer de reacties  van de alternatieve schapen die juichend met vlaggetjes op de bank hard knikkend roepen dat ze het altijd al geweten hebben die ik niet los kan laten.
“ik heb altijd al gezegd dat adhd niet bestaat en dat het een opvoedprobleem is!”
“Het adhd kind wordt erop aangekeken terwijl het probleem eigenlijk bij de ouders ligt!”
“Ouders hebben het te druk en daarom krijgt een kind een wonderpilletje om er goedkoop vanaf te komen”

Aha…
Dus…

Het zal vast dat er over-gediagnosticeerd wordt, het zal vast dat niet iedereen medicatie zal hoeven slikken, opvoeding zal in sommige gevallen vast  iets meespelen en het zal best dat er geweldige alternatieven zijn om te leren omgaan met adhd maar zullen we deze dan toch iets genuanceerder noemen want wanneer ik bovenstaande reacties lees kan ik alleen maar ongelovig naar mijn laptop scherm staren terwijl ik toch een klein beetje het gevoel heb dat ik in mijn gezicht ben geslagen.

Als je enige ervaring met adhd de zoon van de buurman is, dan moet je misschien anders toch maar niet denken dat je een ervaringsdeskundige bent..

Advertenties

9 gedachtes over “adhd is een verzonnen diagnose

  1. Martha je laatste zin is gewoon daar het op slaagt. Spijtig genoeg is het niet alleen het hokje maar in dat hokje zitten nog meer hokjes waar de persoon inzit.
    Martha laat je niet in je gezicht slagen zoals je schrijft in je tekst. Want dat is helemaal niet nodig.

    Aum Shanthi

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s